Go Kart

Dækket faldt af – i finalen

Go Kart
18/02/11

Jacob Nørtofts deltagelse i Winter Cup var det første løb med det nye team Prima Racing, det var ikke helt katastrofalt, men absolut heller ikke én af de præstationer, der skrives ind i historiebøgerne, der ventede Jacob Nørtoft i weekenden, da den årlige Winter Cup blev kørt på South Garda-banen i Italien.

Winter Cup er løbet, hvor kørerne bliver ”sluppet løs” efter en lang vinterpause. Det i sig selv gør det traditionelle løb til et trækplaster, og hele 102 kørere stillede til start.

Jacob Nørtoft deltog i årets første løb på banen i South Garda: Det traditionelle løb Winter Cup 2011. Det var det første løb med det nye team Prima Racing. Samarbejdet tegner godt – også selvom løbet ikke just havde den bedste aflsutning.
(Foto: Anne Ristorp Kraufeldt)

Nørtoft blev 20’er i tidtagningerne. I de to første – ud af fem – kvalheats blev den 17 årige dansker henholdsvis 6’er og 5’er. I det tredje kvalheat kom Jacob halvskidt fra start og endte i karambolage med en anden kører og blev kørt af banen. Hermed endte han som nummer 24.

I 4. og 5. kvalheat endte Nørtoft som henholdsvis 6’er og 4’er, hvilket alt i alt kvalificerede Nørtoft til en start i prefinalen som nr. 25.

På en våd bane i glat føre og med regnvejrsdæk kørte Jacob sig op som 12’er. Og med en start i finalen som 12’er var udgangspunktet ok for den unge dansker. Tumult på banen fik ikke Jacob ud af kurs med det samme – det gjorde til gengæld det dæk, karten tabte i samme moment.

- Det betød selvfølgelig slut på Winter Cup for mig. Det var det første løb med mit nye team Prima Racing, og jeg kan til gengæld glæde mig over, at selve samarbejdet tegner rigtig godt – på trods af at min nye mekaniker ikke var specielt stolt af det løbske dæk, smiler Jacob Nørtoft.

Winter Cup var Jacob Nørtofts opvarmning til det første løb i WSK Masters, der løber af stablen i La Conca den 24.-27. februar.