Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

"Sebring bliver en udfordring"

ALMS 
20/02/11 

American Le Mans SeriesWest Racing har ambitioner om at begå sig i American Le Mans Series, og har derfor anskaffet sig én Lamborghini LP 560 som skal bruges til at opnå ambitionerne. Men det er en yderst vanskelig opgave for et forholdsvis nyt team at entrere med en helt ny bil. Det kunne man blandt andet se ved den nyligt afholdte vintertest på Sebring banen.
Den ene af kørerne, Nicky Pastorelli, ser dog kun en vej og det er fremad.
 

Formkurven for West Racing teamet kan kun gå en vej og det er opad. Som nyt team og med ny bil, så er det en yderst vanskelig proces som teamet er startet på.


West Racing Lamborghini'en
(Foto: ALMS.com)

Det var tydeligt i forbindelse med den nyligt afholdte vintertest på Sebring banen i Florida, hvor der om små 3 uger køres årets første løb i American Le Mans Series. Her var teamet placeret i den mest kedelige ende af GT feltet når det gælder omgangstider.

Nicky Pastorelli som er den ene af de to kørere som teamet har udtaget til at køre bilen i ALMS serien, erkender da også at det kun kan gå en vej.

"Hver eneste uge gør vi fremskridt. Ved vintertesten på Sebring fandt vi ud af en masse vedrørende affjedring og dæk. Alting bliver i øjeblikket bedre og bedre jo mere vi tester. Vi er startet helt fra bunden med en bil som aldrig har kørt race i denne GT specifikation. Den har aldrig konkurreret på samme niveau som vore konkurrenter. Men det er en udfordring som vi accepterer."


West Racing ved vintertesten på Sebring
(Foto: ALMS.com)

West Racing teamet som ALMS deltager er kommet i stand via et stort samarbejde med dækfabrikanten Yokohama. I den forsatte udvikling af bilen er der siden vintertesten på Sebring, planlagt yderligere en test. En af de store forhindringer for teamet og mange af konkurrenterne, er Sebring banens layout og beskaffenhed. Den er ikke just skånsom ved materiellet.

"Vi gør fremskridt. Det er aldrig let at få en bil kørt ind på Sebring banen. Dette første løb bliver en noget af en udfordring, men også en vi er klar til."

Nicky Pastorelli har tidligere kørt i ALMS serien for blandt andet VICI Racing i en Porsche GT2 racer.

Dons

Læs mere om:
  • Nicky Pastorelli
  • Sebring
  • 19/03/11 - Sebring - ALMS
  •