Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel BMW

Jacob Nørtoft får ros af BMW

Formel BMW 
10/02/11 

Racerkøreren deltagelse i Formel BMW Talent Sup 2011 imponerede: Nørtoft var hurtigst af 24 talenter fra hele verden
- Jacob præsterede flot, og vores instruktører havde en god fornemmelse omkring ham.
Maik R. Wolff, organisator omkring Formel BMW Talent Cup 2011, er ikke i tvivl om, at 17 årige Jacob Nørtoft fra Vemmelev er et talent i en formelbil:
- Jacob Nørtoft kunne blive en vigtig faktor for Formel BMW, siger Maik R. Wolff men påpeger, at Nørtoft allerede har signet med det britiske kartteam Prima Racing under kartfabrikken Birel i sæsonen 2011.
 

Maik R. Wolff lægger samtidig op til at kunne Nørtoft få sin sæson i kart til at stemme overens med en sæson i Formel BMW, ville der være en mulighed for et samarbejde.

Efter sin deltagelse i Formel BMW Talent Cup 2011 i weekenden gjorde Nørtoft dermed så stort et væsen af sig, at arrangørerne fik et godt øje til det unge talent. Danskeren var den hurtigste på banen. Om søndagen op mod 6-7 tiendedele hurtigere end den næsthurtigste.

Nørtoft var inviteret af Formel BMW Talent Cup i samarbejde med DASU. 24 kørere fra hele verden deltog i weekenden. De fleste kom direkte fra en gokart som Jacob Nørtoft selv.

- Nogle havde aldrig siddet i en single seater før, og det viste sig ved tre ødelagte biler allerede den første dag, fortæller Jacob Nørtoft.

Der er mange ting, man som racerkører skal tage højde for, når man sætter sig i en formelbil og er vant til en gokart. Downforce i formelbilen kræver en helt anden kørestil. Og selvom de store formel-stjerner i dag har startet deres karriere i en gokart, er det ikke en selvfølge, at man er et talent i en formelbil, fordi man er et talent i en gokart.

- Det, man kan tage med sig, er evnen til at placere sig på en bane og evnen til at håndtere fart. Ellers er det en helt anden verden, forklarer Nørtoft.


Jacob Nørtoft ved sin Formel BMW og i den officielle køredragt.
(Foto: Formel BMW Talent Cup)

En talentfabrik for morgendagens stjerner
BMW Talent Cup er en talentfabrik for morgendagens stjerner. Og det er ikke kun noget tyskerne finder på. Faktum er, at otte ”graduates” fra Formel BMW deltog i Formel 1 i 2010.

Formel BMW Talent Cup nøjes ikke kun med at sende deltagerne ud i en single seater. De sørger også for de unges fysiske træning, deres mentale træning og tilmed medietræning.

Der er rift om pladserne – og det er der en grund til: Vinderen af Talent Cup 2011 får et gratis sæde i Formel 3 i 2012.

Dermed lægger Formel BMW Talent Cup sig på grænsen mellem karting og professionel motorsport.

- Det ville være en fornøjelse at deltage i Formel BMW Talent Cup 2011. Men som med alt andet i motorsport er økonomien en faktor. Nu må vi se, hvad der sker, siger en som altid fattet og realistisk Jacob Nørtoft – med let skjult stolthed over weekendens flotte præstation.

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Valencia - Ricardo Tormo
  •