Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Spyker bygger ny GT bil

Sportscar racing 
13/02/11 

Det hollandske Spyker fabriks team, som har været kendt igennem flere sæsoner for at køre med deres charmerende Spyker C8 Laviolette GT2R, har til 2011 sæsonen valgt at tage en pause, hvilket betyder at de ikke køre med i GT mesterskabet.
Grunden er at de er ved at bygge en helt ny GT racerbil.
 

Den nye GT bil Spyker skal skabes over den helt nye Aileron GT.

Spyker fabrikken bygger eksklusive biler til gade brug, og som Peter van Erp udtaler; har fabrikken ikke et ulimiteret budget til at bygge racerbiler for, derfor er de nødt til at lade 2011 blive et pause-år fra racerbanen, og i stedet koncentrere pengene på at få bygget en helt ny bil.

Spyker C8 Aileron. Har længere akselafstand en Laviolette og er bredere end Laviolette, den bygges som udgangspunkt efter ACO’s GTE reglement, men den kan også leveres i GT1 eller GT3 konfiguration.

Planen er selvfølgeligt i første omgang at lave en fabriks test bil, som hen over 2011 skal bruges til at afprøve forskellige ting. Det bliver private test, Henimod slutningen af året regner Spyker med at være færdige med en GTE pro bil, og her kan det komme på tale at deltage i et enkelt løb, men det mest sandsynlige er at vi først ser den nye Spyker C8 Aileron i 2012.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Spyker Squadron
  •