Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Lotus Renault tester med Nick Heidfeld på Jerez banen

Formel 1 
10/02/11 

Lotus Renault GP er i bekneb for en erfaren og kvalificeret kører efter at Robert Kubica er ude måske for resten af sæsonen.
Den nye racer er kun testet en gang, og da der stadig resterer flere officielle tests, er man i fuld gang med at afsøge mulighederne.
En af dem er Nick Heidfeld, der er uden sæde og som har en lang erfaring - og et par rekorder tilføjet i sit cv.
 

Lotus Renault mangler en erfaren kører efter at Robert Kubica sandsynligvis er ude resten af sæsonen. Et af problemerne er at man i teamet ikke har den store erfaring blandt kørerne. Det er maks en sæson kørerne har kørt i Formel 1, og er ikke nok til at udvikle bilen inden det for alvor går løs.

Derfor ser teamet sig i øjeblikket rundt for at finde kvalificeret kører til dette job, og som kan munde ud i et fast sæde for resten af sæsonen. Blandt de ledige kørere findes blandt andet Nick Heidfeld og Vitantonio Liuzzi, samt at Kimi Raikkonen har været nævnt flere gange som en mulighed. I første omgang vil man lade Nick Heidfeld køre en del af testen på Jerez sammen med Vitaly Petrov.

Nick Heidfeld har godt nok aldrig været verdensmester, men er en yderst stabil kører. Det ses i hans resultatlister, hvoraf det blandt andet fremgår at i en periode fra det franske Grand Prix 2007 til det italienske Grand Prix i 2009 kørte bilen i mål hele 41 gange i træk. I 24 af disse løb kørte han sig til points.

Men på sidelinien står en anden tidligere Formel 1 kører klar. Det er Kimi Raikkonen som ellers har annonceret at han igen i vil køre i World Rally Championship. Men han kan for så vidt selv vælge hvad han vil køre ifølge Citroens motorsportschef. Sagen er nemlig den at Kimi Raikkonen i år ikke er fabrikskører, men har lejet sin DS3 racer hos Citroen men hjælp fra sponsorer. Kimi Raikkonen kan derfor - næsten - selv vælge hvad han vil. Kan han blive fristet af et eventuelt tilbud fra Lotus Renault GP?

Dons

Læs mere om:
  • Kimi Räikkönen
  • Nick Heidfeld
  • Renault F1
  •