Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Klubaften med Michel Nykjær

WTCC 
13/02/11 

Forleden havde ”Motorklubben Centrum” indbudt til klubaften med ”Special Guest” Michel Nykjær.
Arrangementet blev annonceret allerede i november og dengang kunne ingen vide, at det danske herrelandshold i håndbold ville kvalificere sig til VM-semifinalen som blev spillet samme aften. Det havde uden tvivl indflydelse på antallet af deltagere, men dem der mødte op fik en spændende aften med en meget sympatisk og ikke mindst dygtig motorsportsmand.
 

Den allesteds nærværende Morten Alstrup, Danmarks svar på Murray Walker, havde sågar taget turen til Langeskov på Østfyn helt fra Lystrup nord for Århus, denne råkolde vinteraften!


Michel Nykjær.
(Foto: Motorsporten.dk)
Efter velkomst og en kort introduktion fik Michel Nykjær ordet. Der var lige lidt nervøsitet i starten, hvor Nykjær lige tjekkede sine notater, men så skal jeg ellers love han fik talt sig varm. Michel mente han havde ”stof” til ca. 1 time, men efter godt en time måtte der ”afbrydes” for en kaffe/rygepause. Efter pausen lidt mere fortælling, svar på spørgsmål og til sidst en DVD med 2007-sæsonen, hvor Michel vandt sit første DTC-mesterskab i SEAT.

Der er vel ikke mange der kender Michel Nykjærs racer-karriere fra de tidlige år? Jeg kendte i hvert fald meget lidt til Michel Nykjær før han debuterede i Gr. N National i 1998.

Selvom faren Jens Nykjær havde været aktiv i mange år, var det familien Nykjærs nabo som startede Michels og hans brors motorsports-interesse for alvor. Naboen ”testede” sine go-karter i vænget i Tappernøje hvor familien boede. På et tidspunkt blev naboen træt af gokart og skiftede til road racing. Nykjær-brødrene (eller rettere Nykjær-familien, som altid har været en del af ”teamet”) købte karterne og så startede en lang og besværlig vej mod toppen. Bare det at få lov at køre var en ”kamp”, familien Nykjær blev afvist flere steder indtil de blev anbefalet banen i Rødby. Så kunne det lade sig gøre. Men faktisk kunne karrieren være stoppet allerede her… Michel fortalte, at han alligevel ikke var helt tryk ved situationen. Det blev løst med en mindre kart og en masse omgange uden indblanding. Faktisk blev tanken kørt helt tør!

I 1989 debuterede Michel Nykjær i karting og året efter kom de første sejre. I 1992 blev Michel to’er i DM Pop1 og vandt DM-revanchen. I 1993 blev det til både klub- og Sjællandsmesterskab. Trods disse fine resultater holdt Michel herefter en pause helt frem til 1997.

Nu var karten skiftet ud med en ældre Gr. N bil. De første år var ”på det jævne”, men et skifte til SEAT betød en 8. plads i 2000, som blev vekslet til en andenplads i 2001 og det kulminerede i 2002 med DM-titlen.


Michel Nykjær på vej mod Yokohama Cup titlen i 2002.
(Foto: Motorsporten.dk)

Så stod den på DTC og det gik også jævnt, men sikkert fremad. 2007 blev en stor sæson med både DTC-og EM-titel, begge i SEAT.
2008 nummer 4 i DTC (BMW/ Poulsen Motorsport) og en ny EM-titel. Denne gang i Perfection Racings Chevrolet og det førte naturligt nok til en plads i den lyseblå racer i 2009, hvor Michel vandt sin anden DTC-titel.


Det var i denne SEAT at Michel Nykjær sikrede sig sit første DTC mesterskab.
(Foto: Motorsporten.dk)

Alt dette og beretningen om den første WTCC-sæson blev levende fortalt af Michel Nykjær, det hele krydret med de ”skæve” historier vi normalt ikke hører! Hvem skulle for eksempel tro, at Michel Nykjær engang havde ”moon'et” i frontruden i en kammerats bil?

Til slut blev lidt af sløret for 2011 løftet. Michel fortsætter sammen med ”Pole Position Denmark” i WTCC. De første løb i diesel-SEAT´en og derefter i den nye 1600 turbo. ”Pole Position Denmark” er også med i et eventuelt Le Mans-projekt. Le Mans har længe stået højt på Nykjærs liste, men han var ikke meget for at rykke ud med detaljer, kun at det kunne blive allerede i 2011(!) og det var et meget spændende projekt og det var ikke sammen med andre danske kørere!
Så havde vi den, at fundere over på hjemturen.

Endnu en god klubaften i ”Centrum”. Klubben har i det seneste år haft flere tilsvarende arrangementer med blandt andet Jan Magnussen og Allan Simonsen. Ifølge klubbens dynamiske formand Hans Oluf Nielsen arbejdes der allerede nu på nye arrangementer med ”gæsteoptræden”.
Er der mulighed, så mød op. Det kan anbefales.

Them

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  •