Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Christian Jensen i gang med at åbne pakker

DM Rally 
09/02/11 

Mens de fleste dansker pakkede deres gaver ud juleaften, var det først torsdag aften, at Christian Jensen fra Ans fik den pakke, han siden midten af november havde glædet sig mest til at få. Og faktisk var det ikke kun en pakke, den tidligere Danmarksmester i rally kunne gå i gang med at åbne. Der er nemlig ankommet papkasser i hobetal til Peugeot Sport Dealer Team DK’s værksted ved Suldrup
 


Mange kasser skal pakkes ud, førend alle stumperne til den nye rallybil er fundet. Og monteret.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”Den nye Peugeot 207 Super 2000, jeg skal køre i årets DM-serie, kommer godt nok fra fabrikkens franske racerafdeling, men det er ikke som en færdigbygget racerbil. Det er som et af de samlesæt, man som dreng fik i julegave og brugte juledagene til at bygge med hjælp fra sin far,” siger Christian Jensen.

De største komponenter er naturligvis det rå karrosseri – hvor det obligatoriske sikkerhedsbur naturligvis allerede er svejset i – samt motoren og gearkassen. Men stort set alle andre komponenter er blevet leveret i papkasser.

”Det er sådan man gør, og selv om det naturligvis er et stort arbejde for vores chefmekaniker Ernst Bisgaard og de øvrige mekanikere i teamet at samle bilen, så giver det klare fordele. De kommer bogstaveligt talt til at kende hver eneste skrue og møtrik, metaldel og ledningsstykke i bilen, så de kender alle detaljerne. Denne erfaring er meget vigtig og giver et værdifuldt kendskab til bilen, som vores mekanikere kan bruge i løbet af sæsonen, ” forklarer Christian Jensen.


Mens Christian Jensen checker tegningerne fra Peugeot Sport, sørger chefmekaniker Ernst Bisgaard bl.a. for, at pedalerne til den nye Peugeot Sport 207 Super 2000 bliver samlet rigtigt.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

Men Ernst Bisgaard og det øvrige Peugeot Sport Dealer Team DK har et hårdt program forude. I den sidste weekend af marts skal Christian Jensen for første gang i denne sæson ud at kæmpe om mesterskabspoint, når Wikinger Rally tæt ved den dansktyske grænse køres som årets første DM-løb.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Schleswig
  • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: