Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Robert Kubica på hospitalet med flere brud

Formel 1 
06/02/11 

- Opdateret 6-02-2011 kl. 19,00
Robert Kubica skulle efter Formel 1 testen i Valencia, i denne weekend deltage i Rally Ronde di Andora i en Skoda Fabia Super 2000. Noget han havde glædet sig til, men det gik helt galt i formiddags.
På en højfarts strækning lettede bilen og landede i en mur. Hans co-driver, Jacub Gerber, slap uskadt fra ulykken, mens Robert Kubica blev slået bevidstløs.
 

De første rapporter er lidt modstridende i forhold til hvilke skader Robert Kubica har pådraget sig. Et sted nævnes der adskillige brud, mens andre nævner at han har brækket venstre arm og ben. Og måske endda andre indre skader.


Robert Kubica i baggrunden
(Foto: Renault media)

Det var også venstre arm der fik brud i forbindelse med en ulykke i 2003, og der er stadig titanium skruer i hans venstre arm efter den ulykke.

Fra Renaults side er der i skrivende stund kun kommet en meddelelse om at Robert Kubica er kørt galt i førnævnte rally og at han er indlagt på et nærliggende hospital til undersøgelse. Renault lover dog at komme med en mere fyldestgørende rapport om hans tilstand når den foreligger.

Nu er det store spørgsmål, helt afhængig af hvor svære skader Robert Kubica har, om han bliver klar til Formel 1 sæsonstarten. Renaults teamchef har et par reservekørere at vælge imellem. Bruno Senna er det oplagte valg idet han har Formel 1 erfaring. Værre er det dog at testarbejdet for teamet ikke vil være specielt optimalt når teamets topkørere er ude indtil videre.

Opdatering kl. 15,30:
Seneste nyt om Robert Kubicas tilstand kommer fra Lotus Renault GP:

"Efter at have gennemgået en grundig undersøgelse, er det konstateret at Robert Kubica har pådraget sig brud på højre arm, højre hånd og højre ben. Han er i øjeblikket på operationsbordet på Santa Corona Hospital i Pietra Ligure."

Man må gå udfra at meddelelsen fra Lotus Renault GP er den mest korrekte i øjeblikket. Tidligere rapporter meddelte at det var i venstre side at Robert Kubica havde pådraget sig sine skader.

Opdatering kl. 19,00:
Ifølge adskillige medier, så er de indre blødninger som Robert Kubica angiveligt havde pådraget sig ved ulykken stoppet. Det forlyder også at højre hånd som også var rygtet skulle amputeres, bliver reddet. Flere specialister samt Lotus Renault GPs læge er indkaldt til at assistere ved operationen som stadig er gang, for at redde så meget førlighed i højre hånd som muligt.

Teamet får nu en overordenligt stor opgave med at få færdig testet bilen på et så højt niveau som muligt, samt at finde en erstatning for Robert Kubica. Første umiddelbare mulighed er Bruno Senna, men afhængig af Robert Kubicas kommende tilstand, kan det komme på tale med en permanent afløser.

Dons

Læs mere om:
  • Robert Kubica
  • Renault F1
  •      ASETEK SIMSPORTS