Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Flyttes det Australske Formel 1 Grand Prix?

Formel 1 
06/02/11 

Der er igen opstået tvivl om det Australske Formel 1 Grand Prixs afvikling. Beslutningstagerne i Melbourne vil ikke umiddelbart føje Bernie Ecclestone, og sådan set heller ikke kørerne der i 2010 klagede over lysforholdene.
Samtidigt er en anden by i nærheden meget interesseret i at overtage Grand Prixet såfremt Melbourne vælger helt at sige fra.
 

I de sidste par sæsoner har det Australske Formel 1 Grand Prix været i medierne adskillige gange. Som oftest fordi man tilsyneladende ikke er villige til sådan uden videre at føje FOM/Bernie Ecclestones ønsker.

Blandt har FOM forsøgt at flytte tidspunktet for afviklingen til om aftenen og dermed lade Grand Prixet blive afviklet i kunstlys for at imødekomme de europæiske tv-seere - og det er dem der er flest af. Det har man indtil nu ikke villet. Og efter Grand Prixet i 2010 var stort set alle kørere fremme i skoene og klage over lysforholdene. Man havde lavet et kompromis med FOM om at flytte tidspunktet til sidst på dagen australsk tid, så det passede sådan lidt bedre med europæisk tid.

Det står nu fast at starttidspunktet i år bliver det samme som sidste år. Bestyrelsesformanden for arrangørerne af Grand Prixet, Ron Walker - AGPC, siger at det vil man ikke ændre på og siger i sammesætning at den lobbyisme som kørerne har lagt for dagen efter sidste års Grand Prix, er spildt. Ron Walker siger også at er en gruppe dovne og forkælede kørere der ikke gør noget for sporten!!!

Det er vel ikke noget at sige til at Bernie Ecclestone ikke ser med milde øjne på arrangørerne. Dertil kommer at Grand Prixet bliver delvist finanseret af skatteborgerne. Og holdningen i Melbourne især hos byens overborgmester er at byen ikke skal rammes af at Formel 1 kommer til byen.

Dog kommer der masser af tilskuerer som bruger penge i byen til hoteller, taxa, restaurationsbesøg og meget mere. Men man mener åbenbart at det ikke opvejer det andet. For nylig blev der indirekte sagt at det ikke var sikkert at man vil lade Formel 1 køre i Albert Park mere, og at andre der kunne være interesseret, kunne byde ind.

Den opfordring har man taget op i byen Geelong hvor man mener at man sagtens kan afvikle Formel 1 Grand Prixer. Byen var for de cykelinteresserede vært for de senest verdensmesterskaber i cykling. Byen ligger godt en times kørsel fra Melbourne. Bliver det til noget, så vil Melbourne stadig kunne nyde godt af Formel 1 på grund af den forholdsvis tætte beliggenhed med international lufthavn mm.

En anden by, Avalon, kunne også være interessant for nogen, men problemet her at den ligger for langt væk fra alting, omend der er yderst naturskønne omgivelser her.

Dons

Læs mere om:
  • Albert Park
  •