Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Sebring 12 timers løbet er lige om hjørnet

ALMS 
04/02/11 

American Le Mans Series - 1. optakt
Om godt 6 uger køres det berømte 12 timers løb på Sebring Raceway banen i Florida. Efter et vellykket løb på Daytona International Speedway banen - også i Florida - er amerikanerne dermed ved at gøre klar til årets næste store begivenhed inden for motorsporten.
Det er dog helt andre biler der køres med her, især når det gælder hovedattraktionen American Le Mans Series (ALMS) samt Intercontinental Le Mans Cup (ILM Cup).
 

Sæsonstarten for American Le Mans Series er som sædvanlig henlagt til den gamle Hendricks Airbase, som i sin tid var træningsbase for B-17 bombemaskinerne der blev anvendt i anden verdenskrig. Basen blev dog lukket efter krigen og lavet om til racerbane - den som vi i dag kender som Sebring Raceway.


(Foto: Sebring Raceway.com)

Både ALMS og den nye ILM Cup serie kører i denne sæson deres åbningsløb her. Samtidigt er det også her, hvor deltagerne præsenterer deres nye biler og kørere. I år er Audi dog undtaget idet de har meddelt at de kører det første løb i R15++ modellen. Den nye R18 racer får først sin debut på et senere tidspunkt.

Der er dog god grund til at følge løbet, især fordi at der indtil videre er to danskere med i løbet. Det er selvfølgelig Tom Kristensen og Jan Magnussen. Det er her værd at bemærke at Tom Kristensen også er den mest vindende kører på denne bane. Desuden har han sammen med Allan McNish og Rinaldo 'Dindo' Capello i øjeblikket to rekorder på banen - begge sat i 2009.
Det drejer sig om længste tilbagelagt distance, hvor rekorden er på 383 omgange svarende til 1417,1 miles. Den anden rekord er sammenhængende med førnævnte rekord, idet trioen også har kørt med den højeste gennemsnitshastighed for hele løbet. Den rekord lyder på 117,98 miles.

I år er programmet sammensat til at indeholde følgende klasser:

 • ILMC/American Le Mans Series med diverse underklasser
 • BF Goodrich/Skip Barber National Presented by Mazda
 • SCCA Pro Racing Trans-Am Series
 • IMSA GT3 Cup Challenge by Yokohama
 • Cooper Tires Prototype Lites
 • USF2000 National Championship Powered by Mazda
 • SVRA Vintage

Det er dog ikke kun på banen der konkurreres
Arrangørerne er i de senere år begyndt at præmiere 2 ting der hovedsagligt foregår på campingpladsen i banens inderkreds. Der gives simpelthen præmier for den bedst udsmykkede camp, og undertegnede har ved selvsyn et par gange oplevet de meget fantasifulde opsætninger der bliver lavet.

Den anden konkurrence er i kategorien Cruise. Om eftermiddagen og især om aften, cruiser både unge og ældre med deres biler rundt på campingpladsen store veje, og på et par transportveje i området. Igen er der mange fantasifulde kreationer som man kan se.


(Foto: Motorsporten.dk)

Ligesom der i de seneste år er kommet flere og flere deltager med i 12 timers løbet, så er der også kommet flere og flere deltagere i de to andre konkurrencer. Arrangørerne har i år meddelt at vinderne i de forskellige kategorier, vil bliver udtrukket om fredagen lige før 12 timers løbet starter, og at de vil fejret i forbindelse med løbet i 2012. Samtidigt donorer arrangørerne et pengebeløb til vinderne i hver kategori. Disse penge får vinderne dog ikke men skal donere dem til et velgørende formål.

Selve løbet som er det primære indeholder selvfølgelig ALMS og ILM Cup. Derudover køres der en lang række supportløb, ganske som vi kender det fra andre begivenheder i Europa. Her er der bare flere.

Dons

Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Tom Kristensen
 • Sebring
 • 19/03/11 - Sebring - ALMS
 • 19/03/11 - Sebring - ILM Cup
 •    ASETEK SIMSPORTS