Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel BMW

Tre danske talenter i Formel BMW test

Formel BMW 
03/02/11 

I forbindelse med dette års Formel BMW mesterskab afholdes der også en Formel BMW Talent Cup, der nærmest kan betegnes som et rookie mesterskab.
I forbindelse med lanceringen af Formel BMW Talent Cup'en bliver der afholdt en officiel testsession på Valencia banen i Spanien den 5. og 5. februar - altså i umiddelbar forlængelse af den Formel 1 test der i disse dage foregår på banen - og her deltager tre danske kørere.
 

De tre danske talenter der skal deltage i Formel BMW Talent Cup testen kommer alle tre med en solid baggrund i go kart miljøet, og en enkelt af dem også med en sæson i Formel Ford bag sig.

De danske deltagere:
Jonas Hansen som i 2011 kører KF2 hos Ward Racing.
Elliot Winther som i 2011 kører Formel Ford.
Jacob Nørtoft som i 2011 kører for et engelsk team.

De 3 danske kørere har fået mulighed for at deltage i denne Formel BMW test gennem DASU, kommer de til at deltage i Formel BMW Talent Cup i 2011 venter en sæson hvor de skal deltage i mindst 18 løb fordelt på 5 løbsweekender.

2011 Formel BMW Talent Cup kalender:

Dato Bane Land Kørsel
6. - 8. februar Valencia Spanien Test
13. - 15. maj Groß Dölln Tyskland Test
14. - 16. juni Sturup Raceway Sverige 1. til 4. afd.
25. - 26, juli Magny-Cours Frankrig 5. og 6. afd.
5. - 7. august Monteblanco Spanien 7. til 10. afd.
27. - 28. august Portimão Portugal 11. til 15. afd.
15. - 18. September Oschersleben Tyskland 16. til 18. afd.

Der bliver noget at kæmpe om for deltagerne i Formel BMW Talent Cup, for serien sponsorerer en komplet sæson i ATS Formel 3 Cup til den vindende kører af mesterskabet.

Formel BMW Talent Cup testen starter fredag aften, hvor formel bilerne skal tilpasses individuelt til til kørerne, herefter går det løs fra tidligt lørdag morgen med de første testkørsler, og der sluttes først søndag klokken 17:00.

De tre unge kørere glæder sig utrolig meget, og er meget spændte forud for testen, og for et par af den går det efter testen direkte videre til South Garda i Italien, hvor der køres Winther Cup den 11. til 13. februar.
Her skal Jonas Hansen og Jacob Nørtoft deltage i KF2 klassen.

(Kilde: Merete Frederiksen)


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Jens Elliot Winther
  • Jonas Bjørn Hansen
  • South Garda
  • Valencia - Ricardo Tormo
  •