Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 3 German

Ny bane på F3 ATS Cup kalenderen

Formel 3 DE 
01/02/11 

I 1963 åbnede Zolder banen i Belgien, og der har siden været kørt masser af forskellige former for motorsport på banen. GT racing, Formel 1 og så videre.
I den kommende sæson er den tyske F3 ATS Cup på besøg for første gang i flere år. Banen der i dag er ca. 4 km. lang hører efterhånden til en af de mere traditionsrige baner i Europa.
 

Den tyske Formel 3 serie - F3 ATS Cup - som også er den hurtigste tyske løbsserie, gæster for første gang i flere år Zolder banen i Belgien som en del af F3 ATS Cuppen, hvilket sker i pinsen.

Arrangørerne er utrolig glade for at det er lykkedes at komme til Belgien at køre. Banens historie er ganske flot. Der blev blandt andet kørt Formel 1 her i årene fra 1973 til 1984, hvor det Belgiske Formel 1 Grand Prix blev afviklet her.

Banen er ikke ubekendt med Formel 3 løb. Dem har der været afviklet en del af igennem årene på banen. I 2007 og 2008 lagde banen asfalt til den meget kendte Formula 3 Master weekend. Champ Car har været på besøg, ligesom den tyske ADAC GT Masters serie også har afholdt løb her.

Banen har dog en trist historie også, da det var her Gilles Villeneuve i 1982 omkom under kvalifikationen forud for det Belgiske Grand Prix.

Dons

Læs mere om:
  • Zolder
  •      ASETEK SIMSPORTS