Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

"Det bliver svært at forsvare titlen"

WRC 
31/01/11 

World Rally ChampionshipSebastien Loeb anser at 2011 bliver en svær sæson, især når det drejer sig om at forsvare titlen i World Rally Championship. Mange iagttagere mener dog at Sebastien Loeb i sidste ende dog nok sikrer sig sin ottende titel i træk.
Men Sebastien Loeb må ligesom de nærmeste konkurrenter 'finde' sig i nye biler og nye motorer. Ingen ved hvor modstanderne står.
 

De store bilmærker har deres nye biler så godt som klar til årets første rally i WRC regi, som er det svenske rally. I år er det ikke bare opgradering på bilerne som gør sig gældende. Det er nye biler og med nye motor idet at FIAs nye reglement for WRC blandt andet, påbyder 1,6 liters turbomotorer.

Citroen stiller i år op med den nye DS3 WRC racer. Det store spørgsmål er om Citroen kan gentage kunststykket sammen med Sebastien Loeb, og lancere en vinderbil for tredje gang. Først var det Xsara modellen, og siden C4 modellen som faktisk var bygget på Xsara platformen.

Derfor er DS3 WRC raceren for så vidt en helt ny bil. Og at man så desuden skal lære en ny motor at kende tillige med, gør ikke udfordringen mindre. Men det er så ens for alle.

Sebastien Loeb ser 2011 som en vanskelig sæson. Ikke nok med at det er en ny bil, men han anser også kørere som Sebastien Ogier og Petter Solberg som yderst vanskelige modstandere.

Selvom at den nye DS3 WRC racer er blevet testet godt og grundigt igennem, så stiller Sebastien Loeb dog visse spørgsmål til præstationen i det svenske rally der køres i midt i februar. Han er ikke sikker på hvordan bilen vil yde i den svenske sne. Om det er for at underspille rollen eller ej, er uvist, men Citroen har dog fortalt at bilen i større eller mindre omfang er blevet testet igennem i de sidste syv måneder, så noget om bilens præstation også i sne, må man vide.

Sebastien Loeb siger dog at tilsyneladende at man stadig kan gøre fremskridt når det gælder om at køre i sne. Har han selv testet for lidt i sne, eller har Citroen vurderet at det ikke var her man skulle ret mange kræfter. Om godt 3 uger får vi svaret.

Dons

Læs mere om:
  • Sebastien Loeb
  • Citroen Total
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: