Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

2 banekørere nu også i rally

Rally 
27/01/11 

Er der to kørere der har vundet mange sejre, så er det Timo Bernhard og Romain Dumas. Som Porsche fabrikskørere har de hver især adskillige sejre indskrevet på deres respektive cv'er.
Ved siden af deres karrierer på racerbanerne rundt omkring, deler de også en fælles interesse, nemlig rally.
Begge kører rally ved siden af deres normale karriere.
 

Især i de seneste 4 sæsoner har Timo Bernhard og Romain Dumas vundet rigtig mange sejre. Det har enten været generel sejre og/eller klassesejre i diverse klasser.
Udenfor deres normale omgivelser deler de også en fælles interesse, nemlig rally. Her har Timo Bernhard sådan mest for hyggens skyld kørt sammen med Marco Glasen kørt i en Golf 3 Kitcar. Det har blandet kastet to sejre af sig i nationale løb. Men nu sker der noget mere. De to skal i 2011 køre i en Porsche 911 GT3 Cup racer i rally, dog efter 2009 reglementet.

Det er et nystartet team, Rally Team 75, der har anmeldt bil og kørere. Det er Timo Bernhards far, Rüdiger, der står bag teamet. Bilen er i øjeblikket ved at blive opbygget og ændret til rallybrug hos PZ Mannheim Penske Sports Car Centre. Og jo det er et Roger Penske ejet selskab. Det er derfor ikke tilfældigt at der på nummerpladen kommer til at stÅ: MA PE 75.

For Romain Dumas vedkommende, så har han i de seneste 3 sæsoner kørt næsten fuld sæson i rally hvilket er sket i en Porsche 911 GT3 RS (996). I den nye sæson hvor han skal deltage i klassen GT Plus, skal han køre i en tilsvarende bil men nu i 997 modellen. I de tre år Romain Dumas har kørt i Porschen er det blevet til 11 klassesejre samt 6 generelsejre. Lidt spøgefuldt siger han at med den nye bil, kan det vist kun blive bedre.

På spørgsmålet om de to kammerater og teamkollegaer nogensinde kommer til at køre rally sammen, er svaret nej. De kan ikke affinde sig med at skal være co-drivers. Skulle det ske, vil det kun være i historisk rally hvor tiderne ikke betyder så meget.

Dons

Læs mere om:
  • Romain Dumas
  • Timo Bernhard
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: