Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

NASCAR

Daytona test - lørdag - dag 3

NASCAR 
24/01/11 

I lørdags kørte deltagerne i NASCAR klassen deres tredje og sidste testdag på Daytona International Speedway i denne omgang, en test der primært var rette mod 'Daytona 500' løbet sidst i februar måned.
Hurtigste mad på sidste dagen var Penske Racing køreren Brad Keselowski, og på anden pladsen kom teamkollegaen Kurt Busch, de to køreres tider var inden for en tiendedels sekund af hinanden.
 

På den omgang hvor Brad Keselowski satte dagens hurtigste tid, lå han i en dobbelt slipstreaming, altså i 'læ' bag to biler, og satte tiden 0:45,3126.
Den tid gav ham en gennemsnitsfart på over 198 miles i timen, og han var den eneste kører med nåede 198! Helt nøjagtigt kørte han en omgang på tri-ovalen med en gennemsnitsfart på 198,605 miles i timen, hvilket svarer til cirka 317,8 kilometer i timen!

NASCAR organisationen har meget nøje holdt øje med denne test, og specielt de meget høje hastigheder som bilerne har opnået på den nye asfalt, der er blevet lagt på banen her i vinter. Men på trods af de rekord høje hastigheder på næsten 200 miles i timen, er det blevet besluttet at man fortsat vil køre med 29/32 tommers restriktorpladerne.

Denne testsession på Daytona International Speedway var berammet til fire dage, men en dag blev revet ud af kalenderen på grund af regn, men NASCAR kørerne får dog endnu en chance for at teste på banen inden selve 'Daytona 500' løbet, det bliver i forbindelse med 'The Budweiser Shootout' der køres den anden uge i februar.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Daytona
  •