Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Forsætter David Brabham hos Highcroft Racing?

ALMS 
23/01/11 

American Le Mans SeriesDer har tilsyneladende hersket en hel usikkerhed om Team Highcroft Racing og deres 2011 program. De har i de seneste sæsoner haft et tæt samarbejde med Honda Performance Development (HPD) omkring Acura racerne. Og her har David Brabham været en vigtig brik med hans store erfaring.
Dog ser det ikke ud til at Highcroft Racing har hele deres program for 2011 klar, men skulle i nærmeste fremtid bekræfte indsats og kørere.
 

David Brabham har siden hans kontrakt udløb i 2010 ikke vist om han kunne forsætte hos Highcroft Racing eller ikke. Det største problem har ifølge David Brabham været - og det har teamchef Duncan Dayton bekræftet - været visse uklarheder om hvor teamet skulle satse i 2011. Det har medført at kørerne David Brabham, Simon Pagenaud og Marino Franchitti i første omgang ikke fik forlænget deres kontrakter. Men der begynder så småt at ske noget for teamet.


David Brabham
(Foto: Patron Highcroft Racing)

I disse dage tester teamet nemlig på MSR Houston banen. Det er forsat i samarbejde med HPD som er igang med at udvikle og færdiggøre den nye LMP2 V6 turbo motor til sæsonen. HPD repræsentationen i ALMS i de to LMP klasser hedder Acura og Highcroft Racing har deltaget i begge klasser med Acura biler. Den igangværende test foregår i chassiser fra sidste sæson.

Testen bliver kørt af Simon Pagenaud og Marino Franchitti mens David Brabham endnu ikke har hørt noget fra teamet. Teamchef Duncan Dayton bekræfter at man ikke har noget endeligt program klar endnu, men at man er igang med de sidste og afgørende forhandlinger med HPD.

Skulle alt forløbe planmæssigt, bekræfter Duncan Dayne at indsatsen i LMP1 forsat vil være med David Brabham, Simon Pagenaud og Marino Franchitti. Umiddelbart burde sådan en aftale være klar. Highcroft Racing har sammen HPD vundet flere mesterskaber i både LMP1 og LMP2 i American Le Mans Series.


(Foto: Patron Highcroft Racing)

Teamet har også en målsætning om at vende tilbage til selve Le Mans løbet hvor man som vinder af ALMS serien automatisk får en plads. Det var en noget speciel oplevelse sidste år, hvor en lang række af teamets personel fik lidt af et kulturchok. Mange havde aldrig været uden for USA før så der ventede en del noget anderledes oplevelser.

Duncan Dayton venter dog at alt falder på plads omkring teamets deltagelse i ALMS indenfor ganske kort tid. Dermed burde der igen blive plads til teamets topkører i de seneste sæsoner, David Brabham.

Dons

Læs mere om:
  • David Brabham
  • Marino Franchitti
  • Simon Pagenaud
  • Highcroft Racing
  • MSR Houston
  •