Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Championship

Thed Björk forlader Flash Engineering

STCC 
23/01/11 

Jan 'Flash' Nilsson og Flash Engineering står og mangler en kører til teamet efter at Thed Björk har valgt at forlade teamet. Jan Nilsson er allerede på jagt efter en ny kører, men er meget usikker på hvem valget skal falde på.
Ligeså er det med Thed Björk som endnu ikke har sin fremtid på plads. Han siger dog at der ligger tilbud til ham fra både Sverige og udlandet, som nu skal studeres nærmere.
 

Det ser ud til at det nu fælles skandinaviske projekt, Scandinavian Touring Car Challenge (STCC), mister en af sine bedste kørere. I hvert fald er det blevet kendt at Thed Björk har forladt Flash Engineering for at søge andre græsgange. De græsgange bliver efter alt at dømme uden for Sveriges grænser. Dog afviser Thed Björk ikke at STCC kan være en sidste mulighed.

Thed Björk som har kørt for Flash Engineering i to sæsoner, har været en af de bedste chauffører i feltet, men ifølge Jan 'Flash' Nilsson så var Thed Björks fokus mangelfuld i 2010 sæsonen. Han kørte nogen udmærkede kvalifikationer, men i selve løbene kneb det.

Selv siger Thed Björk at STCC i 2011 vil være et mellemår inden et nyt reglement træder i kraft, og han blandt andet på grund af dette har brug for at prøve noget andet. Flere rejser til udlandet har måske bragt Thed Björk frem til noget. I hvert fald siger han at der sandsynligvis er noget klar inden for et par uger, men vil ikke uddybe det nærmere.

Jan Nilsson er heller ikke meget for at sige noget. Han skal selvfølgelig finde en afløser for Thed Björk, men vil ikke sige mere end at der er fokus på 3 - 4 mulige emner.
Rygter vil vide at blandt andet flere kørere fra den britiske BTCC serie kan være på vej til STCC. I England er der endnu ikke lavet ret mange køreraftaler, og flere kørere ser i øjeblikket uden for Englands grænser.

En af de som er nævnt i forbindelse med STCC er Colin Turkinton, som i 2010 udover BTCC også har kørt enkelte WTCC løb med godt resultat. Jan Nilsson bekræfter at Colin Turkington er en mulighed, men vil ikke uddybe nærmere. Han siger dog at så snart man har noget klar, hvilket skulle være inden for et par uger, så skal han nok offentliggøre det.

Dons

Læs mere om:
  • Colin Turkington
  • Jan Nilsson
  • Thed Björk
  • Flash Engineering
  • Måske ledig plads hos Flash Engineering
  •