24H Series

Kort fornøjelse for Jetalliance Racing i Dubai

24H Series
18/01/11

Det der skulle have være det første løb i det 'nye' Jetalliance Racing team, med danske Jan Kalmar som både teamchef og ny medejer, blev desværre ikke det løb de havde håbet på.
Jetalliance Racing stillede op i 24-timers løbet i Dubai med deres Porsche 996 Cup bil i klasse '997' - Porsche klasen - kørt af Lukas Lichtner-Hoyer, Vitus Eckert, Oskar Slingerland, Martin Rich samt Jarek Janis.

Jetalliance Racing kørerne placerede Porsche raceren på 29. pladsen generelt ud af de 18 biler der deltog i den 1. fri træning, hvilket gav dem en 5. plads i klassen.
Det fulgte de op med 27. plads generelt, samt en flot 2. plads i klassen i den 2. fri træning.

Vitus Eckert klar til start i Jetalliance Racing's Porsche.
(Foto: Jetalliance Racing)

I kvalifikationen sluttede de på 4. pladsen i klassen, samt som nummer 32 i det store felt, dermed havde teamet sikret sig et fair udgangspunkt til selve 24-timers løbet.
Men løbet blev meget kort for Jetalliance Racing, der havde valgt at det var Vitus Eckert fra Østrig der skulle starte i Porsche raceren.
Efter to opvarmningsomgange blev løbet givet frit, og allerede inden var en enkelt omgang gammelt, havnede Vitus Eckert i autoværnet, med en racer der var så svært beskadiget, at videre deltagelse i løbet på ingen måde var mulig!

Vitus Eckert slap heldigvis uskadt fra uheldet i Dubai.
"Det var en rigtig dum affære" - udtaler Vitus Eckert - "en af bilerne i gruppen foran mig må have spildt noget olie lige der hvor jeg skulle bremse. Det bevirkede at bilen pludselig drejede til højre - og jeg endte i barrieren. Jeg havde ikke en chance, og det er utroligt at der ikke skete mig noget, det er jeg selvfølgelig taknemmelig for."

"Selvfølgelig er gør det ondt at udgå så tidligt i løbet, og specielt fordi vi havde fundet et rigtig godt setup under de fri træninger. Men det vigtigste er at der ikke skete Vitus noget" - udtaler teamejer Lukas Lichtner-Hoyer - "den slags ting sker af og til i racing. Jeg håber bare at det var en dårlig start på en forhåbentlig succesfuld sæson."