Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Dakar Rally

Dakar Rally - dag 9 - ruten

Dakar Rally 
09/01/11 

Arica - Antofagasta
Efter en for de fleste af deltagernes vedkommende velfortjent hviledag, så går det løs igen. Dagen byder på Dakar rallyets længste etape med start i Arica og med mål i Antofagasta 819 km senere.
Denne distance gælder for biler og trucks mens de to motorcykelklasser skal køre 20 km længere. En hård dag med lang distance, sandklitter og gennem flere dale.
 

Dakar rallyets længste etape er hvad deltagerne i dag vågner op til. Fælles for alle klasser bliver en fælles vej-sektion på 208 km. Herefter skilles klasserne og hvor de to motorcykelklasser får fornøjelsen af at skal køre den længste distance. Hele 839 km skal de to klasser ud på.

Biler og lastbiler kan 'nøjes' med en 20 km kortere distance. I løbet af formiddagen kommer deltagerne ud på en hastighedsprøve som er delt i to. De to MC klasser skal igennem et terræn som er virkelig udholdenhedskrævende. Arrangørerne har i materialet til dette godt 40 km lange afsnit af ruten, beskrevet at her får deltagerne virkelig brug for deres fysiske form. Dette afsnit går igennem et område med ret dybe kløfter. Man afslutter halvdelen af dagens etape med at køre langs havet.

Resten af dagen bliver ifølge arrangørerne noget nemmere uden at man dog kan tillade sig at slappe. Selve opløbet i målområdet ved byen Antofagasta bliver nærmest en ren sprint på de sidste kilometer.

Dons

Læs mere om:
  • 01/01/11 - Dakar Rally
  •  
     

    Dakar Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS