Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hispania signer med Narain Khartikeyan

Formel 1 
07/01/11 

Hispania Racing Team som ellers har proklameret at de ikke har haft travlt med at offentliggøre noget om eventuelle kørere til teamet, har nu alligevel valgt at offentliggøre meddelelsen om at teamet har underskrevet kontrakt med den indiske kører, Narain Khartikeyan.
Narain Khartikeyan vender dermed tilbage til Formel 1 efter at have været ude siden 2005 hvor han kørte for det daværende Jordan team.
 

Et af de få ledige sæder i Formel 1 er nu besat. Hispania Racing Team har underskrevet kontrakt med inderen Narain Khartikeyan som får en kontrakt gældende for 2011. Narain Khartikeyan har tidligere kørt i Formel 1. Det var i 2005 hvor han kørte for Jordan/Midland teamet. Han huskes vel egentligt mest for en meget stor ulykke i forbindelse med det kinesiske Grand Prix. Desuden var asfalten ikke altid bred nok for den indiske kører.

Siden 2005 har han dog været inde omkring Formel 1. Både i 2006 og 2007 testede han for Williams teamet, men ellers har det været andre klasser han har begået sig i. I Formel racing har han kørt i den nu lukkede A1 GP serie og i SuperLeague Formula. Desuden har han kørt i Le Mans Series og i selve Le Mans løbet for Colin Kolles's Audi team. Og i 2010 i NASCAR i Truck Series.

Narain Khartikeyan er selvfølgelig glad for sin nye Formel 1 kontrakt. Han er dog også fuldt ud klar over at der kræves noget af ham. Selv siger han at nu først og fremmest skal have genopbygget sin fysiske form og så have lært teamet og bilen at kende.

Rygter vil vide at Narain Khartikeyan har betalt ca. 8 millioner €uro for sædet. Penge som blandt andet er kommet fra Tata Group. Der er dog stadig et sæde ledigt hos teamet og her er der flere kandidater. Blandt andet er Vitantonio Liuzzi den vel nok største favorit, mens flere GP2 kørere også er mulige emner. Det ventes at prisen for det ledige sæde bliver i samme størrelsesorden som tilfældet er for Narain Khartikeyans sæde.

Interessen for at få Narain Khartikeyan i et Formel 1 sæde har været stærkt stigende i Indien efter at man har sikret sig en plads på Formel 1 kalenderen. Det første indiske Formel 1 Grand Prix køres i år i den sidste weekend i oktober måned.

Dons

Læs mere om:
  • Narain Karthikeyan
  • Hispania Racing
  •