Dakar Rally

Dakar Rally - SS3 - parløb i toppen af tidstabellen

Dakar Rally
05/01/11

Efter gennemførelsen af tirsdagens to-delte specialprøve i Dakar Rally 2011, sluttede dagen med parløb i toppen af tidstabellen i bil klassen, hvor der først kom to Volkswagen biler, derefter to BMW'er, så to Volkswagen og tilsidst yderligere to BMW biler, inden de resterende kørere kunne få lov til at kæmpe om de sekundære placeringer.

Hurtigste kører tirsdag var Nasser Al-Attiyah der slog sin Volkswagen teamkollega Carlos Sainz med 24 sekunder.
Yderligere et halvt minut langsommere var BMW køreren Stephane Peterhansel, der havde næsten fire et halvt minuts forspring til Krzysztof Holowczyc i den anden BMW, der sluttede på 4. pladsen.

Nasser Al-Attiyah var hurtigst på 3. dagen i Dakar Rally 2011.

10 310 Guilherme Spinelli Mitsubishi  +0:18:20

Volkswagen køreren Carlos Sainz der vandt de to første specialprøver fører stadig løbet, men med andenpladsen i går er hans forspring ned til mærke kollegaen Nasser Al-Attiyah nu skrumpet ind til 3:34.
4:19 efter Sainz kommer Stephane Peterhansel i sin BMW.

10 312 Christian Lavieille Nissan  0:57:55

Lastbil klassen er stadig en kamp mellem de to russiske Kamaz mandskaber, men hvor det hidtil har været Firdaus Kabirov, Aydar Belyaev og Andrey Mokeev der har vist sig hurtigst, var det igår Vladimir Chagin, Sergey Savostin og Ildar Shays der satte den bedste tid med et forspring på 6:45.

Vladimir Chagin, Sergey Savostin og Ildar Shays har også overtaget føringen i lastbil klassen.

10 518 Ilgizar Mardeev Kamaz 0:55:29

De to Dakar Rally veteraner Marc Coma og Cyril Despres, der begge kører på KTM maskiner, fortsætter med at sætte tempoet i motorcykel klassen, hvor deres indbyrdes placeringer dog var ombyttet på gårsdagens specialprøve.
Marc Coma kom i mål med en tid der var 2:12 hurtigere end Cyril Despres, på 3. pladsen kom BMW køreren Paulo Goncalves der var 3:36 fra dagens hurtigste tid.

Danske Jes Munk havde lidt problemer undervejs, og samtidig hjalp han en konkurrent videre, og det betød at han sluttede tirsdagens etape på 111. pladsen.

Svenske Annie Seel sluttede dagen som den hurtigste af de kvindelige kørere, samt på en plads som nummer 51 ud af samtlige de 145 kørere der er tilbage i motorcykel klassen.

I den samlede stilling fører Cyril Despres nu med 'sølle' 14 sekunder ned til Marc Coma på 2. pladsen, og på 3. pladsen kommer endnu en KTM kører det er Ruben Faria.
Jes Munk på sin Aprilia racer er efter den tredje specialprøve placeret på 97. pladsen i klassen.