Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Dennis Lind får hjælp af Jason Watt

ADAC
Formel Masters 

05/01/11 

Formel Ford verdensmester skal køre hel sæson i Tyskland
17-årige Dennis Lind fra Roskilde har sikret sig en fuld sæson i den tyske racerserie Formula ADAC Masters. Dennis og hans manager Jason Watt, har netop forhandlet en kontrakt med det tyske topteam ma-con motorsport, der vandt mesterskabet for både kører og team sidste år, på plads for hele sæsonen 2011.
 

Serien har tidligere været rugeklasse for blandt andet Formel 1 verdensmesteren Sebastian Vettel, men også Formel 1 kørerne Nico Rosberg, Adrian Sutil, Timo Glock, Nico Hülkenberg, Sebastian Buemi og Christian Klien har kørt i serien på vej mod motorsportens topklasse.

Serien har været populær blandt de unge kørere, da top tre i mesterskabet vinder en test i en Formel 3 bil og vinderen af mesterskabet vil modtage økonomisk støtte i det tyske Formel 3 mesterskab i 2012.


En Formula ADAC Masters magen til den, som Dennis Lind skal køre i 2011 for mc-con motorsport. (Bilen på billedet køres af Christina Nielsen).
(Foto: Jan Kaiser)

Bilerne i Formula ADAC Masters minder om Formel 3 biler, med front- og bagvinger og stiller derfor også krav til kørernes tekniske formåen. Bag sig har køreren en 1,6 liter motor fra VW med 145 HK.

Dennis Lind, der er nevø til den danske racerstjerne Jan Magnussen, kæmpede i 2010 for at redde sin karriere. Som mange andre før ham, havde Dennis problemer med at skaffe de penge, der er nødvendige for at begå sig i motorsport.


Sejren ved Formel Ford Festivalen reddede Dennis Linds karriere.
(Foto: AE Photography)
Det blev derfor ikke til en hel sæson og de absolut sidste penge blev brugt på at deltage i den prestigefyldte Formel Ford Festival, det uofficielle verdensmesterskab i Formel Ford. Og til trods for, at Dennis kun havde kørt tre løb i sæsonen, tog han kampen op med den internationale elite og vandt alle sine heat på vej mod titlen som verdensmester i Formel Ford. Dennis havde tidligere vundet både det danske mesterskab, det nordiske mesterskab og Europamesterskabet i Formel Ford og med de fire flotte titler havde han pludselig gjort sit navn interessant på den internationale motorsportsscene, hvilket åbnede en mulighed for en test hos det topprofessionelle team ma-con motorsport.

Dennis testede for teamet på Hockenheim og Nürburgring i slutningen af 2010 og da han ved begge lejligheder var hurtigste mand, var det pludselig lettere for manager Jason Watt, at forhandle en kontrakt på plads.

”Jeg er vildt glad” fortæller Dennis Lind. ”Det her havde jeg ikke turde håbe på for et halvt år siden. Det så rigtig sort ud, så der er ingen tvivl om, at sejren ved Formel Ford Festivalen kom på det helt rigtige tidspunkt. Den åbnede nogle døre, som Jason (Watt – red.) forstod at udnytte for mig. Han har været en utrolig stor hjælp og uden ham havde det ikke kunne lade sig gøre, så jeg er meget taknemmelig. Jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget til at komme i gang med 2011 sæsonen. Jeg tager tingene som de kommer, men teamet forventer, at de skal vinde alle løb i 2011, så der skulle da gerne stå mit navn på de fleste af de sejre”.

Manager Jason Watt er slet ikke i tvivl om Dennis’ muligheder i 2011.
”Hvis man ser på, hvor lidt Dennis har kørt og hvor store resultater han har opnået, så kan man ikke andet end være imponeret. Og upåagtet at han ikke før havde kørt en Formula ADAC Masters, så gav han de etablerede kørere baghjul ved de to tests han kørte, så jeg tør godt udråbe ham til favorit til titlen i 2011”.

Formula ADAC Masters Weekend 2011
(datoer ikke endelig bekræftet)
22-25/4 Oschersleben (D)
13-15/5 Sachsenring (D)
10-12/6 Zolder (B)
8-10/7 Nürburgring (D)
12-14/8 Red Bull Ring (A)
2-4/9 EuroSpeedway (D)
16-18/9 Assen (NL)
31/9-2/10 Hockenheim (D)

Ved hver enkelt afdeling køres tre løb.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Jason Watt
  • ma-con Motorsport
  •