Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Første crashtest bestået for Ferrari og Mercedes

Formel 1 
05/01/11 

Forberedelserne til den kommende sæson er i fuld gang, og noget der skal være i orden er sikkerheden. Derfor er der en obligatorisk crashtest der skal bestås inden bilerne kommer ud at køre.
Ferrari bestod forleden den første del af crashtesten på deres nye bil. Det var dog ikke helt uden problemer. Et mindre brud hævede øjenbrynene.
 

Den obligatoriske crashtest er efterhånden i fuld gang rundt omkring hos teamene. Ferrari crashtestede forleden en del af crashtesten af den nye monocoque på den nye bil. Men det var ikke helt uden problemer.

Crashtesten blev udført på CSI laboratioriet i Bollate lige uden for Milano under de af FIA udstukne retningslinier. Der var også en godkendt observatør til stede, så alt foregik efter foreskrifterne. Monocoquen bestod testen, men man observerede et mindre brud på selve overfladen af monocoquen, men ikke noget der var alvorligt nok til at monocoquen ikke bestod testen.

Den Aldo Costa ledede design afdeling kunne ånde lettet op, især fordi man har anvendt en væsentligt ændret opbygning af monocoquen. Designet er anderledes ligesom anvendelsen af composit materialer også er ændret væsentligt. Ferrari kan nu forberede sig på de næste crashtests der vil finde sted i nærmeste fremtid.

Mercedes har gennemført en tilsvarende crashtest. Ifølge de pt. tilgængelige rapporter, bestod Mercedes monocoquen crashtesten uden problemer.

Dons

Læs mere om:
  • Mercedes GP
  • Scuderia Ferrari
  •