Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Dakar Rally

Dakar Rally - dag 6 - ruten

Dakar Rally 
06/01/11 

Calama - Iquique
Dagens etape bliver en som bringer som gennemsnitsfarten noget ned. Etapen indeholder kun 36 km på såkaldt vej, mens resten af etapen byder på 423 km i et meget varieret terræn.
Det er også en etape hvor deltagerne alle skal køre samme rute. Terrænet er åbent men er af den noget ujævne af slagsen.
 

Fra startbyen Calama skal der i dag køres ialt 459 km fordelt med 36 km på mere eller mindre almindelig vej og resten ude i terrænet. Den fordeling sætter gennemsnitsfarten noget ned.

Årsagen til det er at man starter i et meget klippefyldt område med meget dårlige spor at køre i. Man skal også køre igennem et saltsø aktigt område. Arrangørerne har anslået at det vil tage ca. 1 time at køre igennem dette meget specielle område.

Derefter bliver det lettere for deltagerne. Man kommer ud i et område som er præget af sandklitter, inden man kommer til den noget mere vanskelige afslutning på etapen. Her skal man forcere en kløft hvor den gennemsnitlige stigningsgrad er på hele 32 %. Og det er så både op og ned der regnes med disse værdier.

Dons

Læs mere om:
 • Jes Munk
 • 01/01/11 - Dakar Rally
 •  
   

  Dakar Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS