Dakar Rally

Dakar Rally - SS2 - Sainz øger sin føring

Dakar Rally
04/01/11

Volkswagen køreren Carlos Sainz vandt også Dakar Rally 2011 løbets anden specialprøve, hvor han kom i mål efter 3 timer og 11 minutter med en tid der var lige over 1 minut hurtigere end mærkekollegaen Nasser Al-Attiyah der besatte 2. pladsen.
På 3. og 4. pladserne kom først Stephane Peterhansel og derefter Giniel de Villiers, de kører i henholdsvis BMW og Volkswagen.

For Carlos Sainz var det både en god og en dårlig dag:
"Det var en god specialprøve, hvor mange strækninger der passede mig godt, men ligesom i går fik vi en tordenbyge midt på prøven. Desværre var der igen problemer med mine viskere, og det nedsatte udsynet - den slags kan ske. Det var meget værre at vi sidst på prøven indhentede en af arrangørenes biler, som kørte langsomt og ikke slap os forbi før efter flere kilometers kørsel. Det kostede os noget tid. Men overordnet set kan vi være tilfredse med vore etapesejr, for vores performance var rigtig i dag" - udtalte Carlos Sainz.

Carlos Sainz fastholder 1. pladsen i Dakar Rally 2011.

Youssef Haddad

Med den anden sejr i træk, ligger Volkswagen køreren Carlos Sainz selvfølgelig forrest i den samlede stilling, hvor han nu fører med lige over 3 minutter ned til BMW køreren Stephane Peterhansel på 2. pladsen.

Volkswagen kørerne har sat sig på tre ud af de fire første pladser i løbet.

10  306  Joan Roma Nissan Overdrive  + 35:45

I lastbil klassen var det Kamaz køreren Firdaus Kabirov fra Rusland der satte mandagens hurtigste tid, på 2. pladsen kom Ales Loprais i sin Tatra og på 3. pladsen MAN køreren Franz Echter, de to var henholdsvis 1:20 og 5:09 langsommere end Kamaz køreren på 1. pladsen.

I den samlede stilling er kampen mellem de to etapesejrende kørere Ales Loprais og Firdaus Kabirov så tæt som den næsten kan være, kun 9 sekunder skiller dem på de to første pladser efter ialt 6 timer og 41 minutters specialprøver!

Ayrat Mardeev

Blandt motorcykel kørerne var det de to 'Dakar-veteraner' Cyril Despres og Marc Coma, der begge kører på KTM maskiner, der satte de hurtigste tider.
Cyril Despres var 1:49 hurtigere end Marc Coma, og bag de to var der cirka 2 minutter ned til Sherco køreren David Casteu på 3. pladsen.

Cyril Despres og Marc Coma har nu overtaget 1. og 2. pladserne i den samlede stilling, med 2:35 mellem sig.
På 3. pladsen har de KTM mærkekollegaen Ruben Faria.

Dakar Rally 2011's enlige danske deltager kører med i motorcykelklassen, det er Jes Munk, der kom i mål på 76. pladsen ud af de 167 startende kørere.
Denne placering rykkede Jes Munk fra 105. pladsen og op på 86. pladsen her efter anden etape i hans debut Dakar Rally.

”Jeg har endelig fundet rytmen, og jeg nød det i dag" udtaler en tilfreds Jes Munk, som i løbet af dagen blev påkørt af en quadracer, samt havde et styrt - "jeg gled i et sving og faldt, nu ligner min maskine en rigtig rally motorcykel: med masser af ridser! Jeg synes den er smuk sådan!”

86 140 Jes Munk Aprilia  + 1:18:47

Quadrace klassen blev igen mandag domineret af Yamaha kørerne, der her tog sig af de 8 første pladser, med tjekkerne Josef Machacek og Martin Plechaty på 1. og 2. pladserne.
I den samlede stilling er det Josef Machacek der har taget føringen, han er nu 5 minutter hurtigere end Alejandro Patronelli på 2. pladsen.