Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari modstand mod nye motorer

Formel 1 
03/01/11 

Ferrari teamet eller rettere Ferrari chefen Luca di Montezemolo, har hele tiden været modstander af det nye motorreglement som træder i kraft i 2013.
Han erkender dog at Ferrari ikke vil stå i vejen for reglementet, men kan det ændres, vil man arbejde på det. Luca di Montezemolo søger nu meningsfæller til projektet. Og en af de store aktører på motorsiden kan meget vel støtte Ferrari og Luca di Montezemolo.
 

Står det til Ferrari chefen Luca di Montezemolo, skal man ikke indføre det nye motorreglement i 2013 der påbyder 1,6 L 4 cylindrede motorer med turbo. Som Luca di Montezemolo siger, så hører 4 cylindrede motorer ikke hjemme i Formel 1. Alternativt kan han gå med til V6 motorer med turbo.

"Vi bygger alligevel ikke nogen til vores gadebiler. Og for topklassen i al motorsport så lyder det meget ynkeligt. Hvorfor kan vi ikke bruge V6 motorer med turbo? Vi bør ikke forvirre med de to begreber - råd til og billig."

"Hvis der er den mindste chance for at udsætte introduktionen af de nye motorer, så ser jeg frem til det. Der er en rimelig chance. Vi har brug for at være helt enige."

En anden motorproducent som sagtens kunne støtte Luca di Montezemolo i hans forehavende, er Mercedes. Norbert Haug er heller ikke helt varm på ideen.

"Det vil være bedre at forlænge perioden med de nuværende V8 motorer. Det er en billig motor."

De to fabrikanter leverer pt. motorer til halvdelen af feltet.

Men der er også ryster der peger lidt den modsatte vej. Cosworth chefen Mark Gallagher har udtalt at det 'kun' vil koste ca. 30 millioner €uro at udvikle en motor som passer til 2013 motorreglementet.

Dons

Læs mere om:
  • Mercedes GP
  • Scuderia Ferrari
  •