Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Dakar Rally

En dag til Dakar

Dakar Rally 
31/12/10 

Termometeret flirter med de 30 grader og Buenos Aires lever nu til rytmen af Dakar løbet. I ”La Rural” parken, hvor de administrative og tekniske godkendelser finder sted, er publikum mødt op i store mængder for at se kørerne og deres maskiner.
 

For Jes Munk vil denne Fredag 31. December 2010 forblive en mærkedag. Bag styret af sin Aprilia n°140 stafferet i de danske farver er han nu én af deltagerne i det største og sværeste Rally Raid i verden, det legendariske Dakar løb.


Jes Munk klar til starten på Dakar Rally 2011.
(Foto: X-Rage Racing Team)

”I morges spenderede jeg seks timer i La Rural for at gennemgå de administrative og tekniske godkendelser, fortæller Jes fra terrassen af en café. Jeg var glædeligt overrasket over ASO organisationen, over venligheden, over deres villighed til at afsætte tid til mig og deres professionalisme. Jeg var det hele igennem. De kontrollerede hjelm, Iritrack, GPS, Sentinel, forsikring, papirer, motorcyklen… men alt det bliver gjort af sikkerhedsmæssige grunde, og det er betrykkende”.

”Paolo, min mekaniker, har forberedt min maskine virkelig godt, men vi havde lige et benzin problem ved godkendelserne. I går aftes kunne vi ikke finde noget benzin på vejen p.g.a. strejkerne her… Jeg var bange for at løbe ud, men heldigvis fandt vi en 20 liters dunk så jeg har nok til at nå den første benzintank i morgen.”


Jes Munk, Chaleco Lopez og Gerard Farres.
(Foto: X-Rage Racing Team)

”Efter godkendelserne tog jeg min Aprilia tilbage til den lukkede park og så måtte jeg op på et podium, hvor en speaker introducerede mig for tusinder af meget opstemte mennesker, især da jeg råbte ”Viva Argentina”! Publikum her er helt utroligt!


Jes Munk og Jean Brucy.
(Foto: X-Rage Racing Team)

Nu venter jeg kun på én ting: at kunne køre over startlinjen med min motorcykel og komme i gang med Dakar 2011!
De første maskiner kaster sig ud i eventyret i morgen efter briefingen, kl.10 fra obelisk pladsen. Derefter følger 300 km til Victoria.


Læs mere om:
 • Jes Munk
 • 01/01/11 - Dakar Rally
 •  
   

  Dakar Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS