Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Dakar Rally

Dakar Rally - dag 12 - ruten

Dakar Rally 
12/01/11 

Copiapo - Chilecito
Deltagerne skal igen i dag køre i Andesbjergene, hvor de på deres vej op over Paso San Francisco passet på transportstrækningen blandt andet kommer til at køre på den berømte 'Route 60', der betegnes som en at de mest storslåede veje med den mest imponerende udsigt i hele området.
Men dagen er ikke bare en sightseeing tur, for efter de 686 kilometer transportstrækning venter en hård specialprøve.
 

Special prøven på 176 kilometer strækker gennem Fiambala ørkenen, hvor der på denne årstid er ekstremt varmt - så det bliver lidt af et varmechock efter den kølige luft oppe i bjergene.

Selv om dette års specialprøve gennem Fiambala ørkenen er kortet af i forhold til tidligere, er det en af de prøver der regnes som en afgørende faktor i løbet.
De meget høje temperaturer og den tørre luft sætter sammen med det bløde sand sætter deltagerne på en hård prøve, som nemt kan vise sig for hård for de kørere der allerede er begyndt at blive trætte efter de første 10 dages specialprøver, og samtidig er det også hård kost for materiellet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 01/01/11 - Dakar Rally
  •  
     

    Dakar Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS