Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Dakar Rally

Dakar Rally - dag 5 - ruten

Dakar Rally 
05/01/11 

San Salvador de Jujuy - Calama
Dagsprogrammet i dag i Dakar Rally 2011 består for alle klasser af 544 kilometer transportstrækning, samt 207 kilometer specialprøve, og dag fem bliver også den første dag hvor deltagerne krydser grænsen mellem Argentina og Chile.
Dag fem byder først natkørsel, derefter på bjergkørsel og der sluttes af med ørkenkørsel, så det bliver en dag med meget forskellige udfordringer for deltagerne.
 

I forbindelse med den første transportstrækning, der starter i nattemørke, skal deltagerne krydse Andesbjergene gennem Paso de Jama passet, hvilket bringer dem op i 4800 meters højde, det er højere end Mont-Blanc!

På den anden side af Andesbjergene venter Chile og den første ørken specialprøve i Atacama Desert - den første rigtige ørkenprøve i løbet, den starter i 3300 meters højde, så en stor del af dagens kørsler kommer til at foregå i de tynde luftlag, hvilket sætter både mandskaberne og bilerne på en lidt speciel udfordring.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Jes Munk
 • 01/01/11 - Dakar Rally
 •  
   

  Dakar Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS