Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Dakar Rally

Dakar Rally - dag 1 - ruten

Dakar Rally 
01/01/11 

Buenos Aires - Victoria
Første dagen i årets Dakar rally der igen er henvist til Sydamerika er igang. Det bliver første dag hvor kørere og teams kan ryste den første nervøsitet af sig. Også selvom der er ikke noget stopur der tikker i dag.
I lighed med tidligere Dakar rallyer, så er førstedagen nærmest en transport etape omend den er på 377 km, men der er for så vidt ikke noget at køre om.
 

Starten på etapen sker i Buenos Aires, nærmere bestemt på 9. juli avenuen. Da løbet blev kørt i Afrika, gik starten dog næsten altid i Paris på Concorde pladsen. Men med henlæggelsen af løbet, der heldigvis ikke har mistet sin værdi, til det sydamerikanske, har man fundet et godt alternativ på netop 9. juli avenuen i Buenos Aires.

Når deltagerne i god ro og orden lister ud af Buenos Aires, venter en hygge etape på 377 km hvor der dog nok skal blive givet gas nogen steder. Undervejs passerer deltagerne en del mindesmærker, blandt andet en obelisk som på uransaglig vis har fundet vej til Sydamerika. Målet ligger i byen Victoria, hvor alle deltagere skal overnatte i telte og bivuacs, og hvor mekanikerne for mulighed for de sidste justeringer inden det for alvor går løs. Vejen man kører på førstedagen, kendes også lokalt som 'The Old Way'.


(Foto: Dakar.com)

Set med danske øjne er der på kørersiden en enkelt deltager med. Det er Jens Munk som tidligere har været en aktiv motocross kører, men som i de seneste år har satset på sin arbejdsmæssige karriere. Lysten til at køre har dog altid været til stede, og nu er det lykkedes at få tingene til at hænge sammen med drømmen om at køre verdens vel nok mest kendte og samtidigt hårdeste rally.

Hos VW er det Kris Nissen der har fingeren på pulsen, og dermed hovedansvaret for at VW måske får held til at forsvare sin sejre fra de seneste år. Blandt andet er det Carlos Sainz der med sin medkører, skal være med til at sikre dette.

Men husk - det er først i morgen at det for alvor går løs i årets Dakar rally.

Dons

Læs mere om:
 • Carlos Sainz
 • Jes Munk
 • 01/01/11 - Dakar Rally
 •  
   

  Dakar Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS