Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Dakar Rally

Carlos Sainz: 'Det her bliver stort'

Dakar Rally 
29/12/10 

- inden starten på Dakar rallyet
Carlos Sainz som har været en af de store kanoner indenfor rally og nu er det i Cross Country rally han dominerer. Han er forsvarende mester i Dakar rallyet, og sammen med medkøreren Lucas Cruz, skal han om få dage starte på at forsvare titlen.
Sammen med Lucas Cruz har Carlos Sainz ikke tabt et rally, så de håber på at statistikken er med dem også denne gang.
 

Carlos Sainz droppede ud af WRC rally efter at have vundet titlen 2 gange. Han blev fasineret af Dakar rallyet og dens kondtioner. Det var mens man endnu kørte rallyet i Afrika. Han startede hos VW som fabrikskører i 2005, men først efter at have fået Lucas Cruz som medkører i bilen, kom der for alvor gang i den nye karriere.


Den nye Touareg 3 har allerede kørt løb i Rusland
(Foto: Volkswagen Motorsport)

De to har ikke tabt et rally siden de blev forenet. Ialt er det blevet til sejre 6 gange. Og nu kommer den næste udfordring. 2011 udgaven af Dakar Rallyet som igen skal køres i Sydamerika. De to har allerede testet og fået den nye Volkswagen Touareg III og håber på at den igen skal bringe succes til dem og VW.

For Carlos Sainz er det endnu en ny spændende udfordring. Han hæfter sig igen i år ved at det at køre i de store sandklitter er en udfordring i sig selv, og som man aldrig lærer 100 %. Ganske få meters afvigelse fra sporet, kan betyde succes eller fiasko.

Han har stor respekt for kørere som Stéphane Peterhansel og Nasser Al-Attiyah som er utroligt drevne udi kunsten at køre Dakar rallyet. Men selv de kan fejle hvilket man så i sidste års udgave af Dakar rallyet. Derfor har Carlos Sainz en ydmyg tilgang til netop de etaper hvor det især er rent ørken man skal køre i. Og især i år, for det har vist sig at det er utroligt få oplysninger og data om ruten og etaperne der foreløbig er kommet frem fra arrangørerne.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om at Carloz Sainz gerne vil genvinde Dakar rallyet. Og mon ikke Kris Nissen står klar i kulissen sammen med teknikere og mekanikere for at det kan lade sig gøre.

Dons

Læs mere om:
 • Carlos Sainz
 • 01/01/11 - Dakar Rally
 •  
   

  Dakar Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS