Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Sascha Maassen i Grand AM klassiker på Daytona

Grand Am 
26/12/10 

Næste års 24-timers løb på Daytona International Speedway i Florida, der åbner Grand AM sæsonen 2011 er ved at udvikle sig til en ren 'stjernekrig' - den ene topkører efter den anden bliver præsenteret til løbet.
Nyeste skud på stammen er tyske Sascha Maassen der ankommer til Spirit of Daytona Racing med et imponerende racing CV i bagagen, ligesom han har været Porsche fabrikskører i længere tid.
 

Spirit of Daytona Racing får med kontrakten til Sascha Maassen en kører der har vundet:
American Le Mans Series mesterskabet tre gange (2002, 2003 samt 2006)
Klassesejre i Le Mans 24-timers løbet (2003 og 2004)
5 sejre i 12-timers løbet på Sebring (1999 til 2004 og igen i 2010.
5 sejre i Petit Le Mans (1999, 2000, 2002, 2004 og 2006)

Udover disse imponerende resultater har Sascha Maassen også tidligere deltaget i 24-timers løbet på Daytona International Speedway, hvor han to gange er slutte på 4. pladsen i den generelle stilling, så han er ikke ubekendt med den super hurtige bane, eller med Grand AM serien som helhed.
Sascha Maassen's eneste Grand AM sejr fandt sted tilbage i 2003, hvor han var med til at vinde for Brumos Racing på Circuit Mont-Tremblant i en Porsche Fabcar.


Sascha Maassen har blandt andet kørt for Team Essex på Le Mans.
(Foto: Motorsporten.dk)

Set med de danske briller er Sascha Maassen også interessant, han var sammen med John Nielsen og Casper Elgaard kører på den Team Essex Porsche Spyder som de sikrede sig 2. pladsen med i LMP2 klassen i Le Mans 24-timers løbet i 2008.

I Spirit of Daytona Racing teamet bliver Sascha Maassen's medkørere:

 • Spanieren Antonio Garcia som til daglig er teamkollega med Jan Magnussen i American Le Mans Series mesterskabet hos Corvette Racing.
 • Amerikaneren Paul Edwards.

  Spirit of Daytona Racing stiller til start med en Coyote udstyret med Chevrolet motor, den hører hjemme i Daytona Prototype klassen, og de den får startnummer 90.


  Spirit of Daytona Racing's Coyote DP Chevrolet.
  (Foto: Grand-AM.com)

  Første gang de tre kørere skal afprøve samarbejdet med Spirit of Daytona Racing teamet, bliver i forbindelse med den officielle test forud for 24-timers løbet - "The Roar Before the Rolex 24" - som afholdes på Daytona International Speedway i dagene den 7. til 9. januar 2011.
  Selve løbet - "The 49th Rolex 24 at Daytona" - køres den 29. og 30. januar.


  Hr. Nielsen

  Læs mere om:
 • Antonio Garcia
 • Paul Edwards
 • Sascha Maassen
 • Spirit of Daytona Racing
 • Daytona
 • 28/01/11 - Daytona - Grand Am
 •