Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Daniel Erickson klar til 24-timers løbet på Daytona

Grand Am 
24/12/10 

På trods af det svensk klingende navn, er Daniel Erickson fra Australien, og han er ny signet kører hos Primus Racing til 24-timers løbet på Daytona International Speedway den 29. og 30. januar 2011.
Hos Primus Racing skal 23 årige Daniel Erickson køre i Daytona Prototype klassen i en Crawford Chevrolet, og 24-timers løbet bliver både hans første sportscar og langdistance løb.
 

Daniel Erickson der 'til daglig' deltager i det amerikanske Formel 2000 mesterskab - American F2000 Championship Series - hvor han i år blev kåret som 'Rookie of the Year', er helt klar over at han står foran en stor udfordring når han sætter sig ind i Crawford raceren der har en tophastighed på over 300 km/t.:
"Det er en ære at blive inviteret til at deltage i så et prestigefyldt et løb. Jeg ser op til folk som Martin Brundle, Buddy Rice og Jimmie Johnson, det er kørere der hvert for sig har vundet store løb og mesterskaber. Det at skulle konkurrere med dem, i ligeværdigt materiel, bliver en helt ubeskrivelig oplevelse."

Som nævnt har Daniel Erickson ikke tidligere kørt i Crawford raceren, men tilgengæld er han godt bekendt med Daytona International Speedway banen, hvor han under en Formula Star Mazda test tidligere på året kun var 1/10 sekund fra banerekorden.

Daniel Erickson tager senere på måneden til Amerika, nærmere bestemt til Houston Raceway, der skal han teste sammen med Primus Racing teamet ledet af Jon Baytos.
Det er i øvrigt også Jon Baytos der står for Daniel Erickson's indsats i American F2000 Championship Series, så parterne er bekendte med hinanden.

Udover testen på Houston Raceway skal Daniel Erickson også deltage i Grand AM testen 'Roar Before the 24' i begyndelsen af januar, og i pausen inde selve 24-timers løbet, skal han teste i Formula Star Mazda klassen, hvor han håber at han skal deltage i mesterskabet i 2011.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Daytona
  • 28/01/11 - Daytona - Grand Am
  •