Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh er ny mand i Peugeot teamet

DM Rally 
20/12/10 

Det mest succesfulde mandskab i de to seneste sæsoner i dansk rally har fået sig en ny, skrap konkurrent. Og det er faktisk sket ganske frivilligt, at Christian Jensen og Søren Tøndborg fra henholdsvis Ans og Kjellerup lader sig udfordre til 2011-sæsonen.
 

Den potente Peugeot 207 Super 2000, som de har vundet fem af de seneste ti DM-rallyer med, overgiver de til en ny topkører. Det er Ib Kragh fra Juelsminde, som nu er blevet tilknyttet Peugeot Sport Dealer Team DK, hvor han skal styre den tidligere mesterbil i den kommende sæson.

”Det bliver første gang i min karriere, at jeg skal køre i en Peugeot, men det glæder jeg mig virkelig til,” siger den erfarne Ib Kragh, der har hele fire Danmarksmesterskaber på sit lange CV.


Ib Kragh skal køre DM-vinderbilen fra 2009 i kampen om næste års Danmarksmesterskab i rally.
(Foto: Brian Søgaard)

”Bilen har jo vist, hvad den kan, og så er det op til mig at fortsætte de gode takter. Kampen bliver i hvert fald ikke mindre til næste år, og vi må bare ud at gøre det bedste, vi kan. Forhåbentlig kan enten Christian eller jeg komme til at stå øverst på skamlen, når året er omme. Så må vi se, hvem af os, det bliver.”

Selv om 2011 bliver den første sæson, hvor Ib Kragh sidder bag rattet af en Peugeot, føler han sig godt rustet til den kommende udfordring.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne skulle længere frem i feltet, og når man kikker rundt i Europa, er det Peugeot og Skoda, der er hurtigst i asfaltrallyer, så det tegner godt,” siger Ib Kragh.

”Jeg håber, at teamet kan lære mig noget, men også, at jeg kan lære dem noget. Teamet kender jeg også, for selv om vi har været konkurrenter, så har vi løbende været i kontakt og hjulpet hinanden. Teamchef Jens-Ole har jeg jo kendt, siden jeg selv begyndt at køre. Han var en stor kanon dengang, men jeg gav ham klø i 1996, da jeg vandt mit første DM, og det kan han vist stadig godt huske. Hvis ikke, skal jeg nok minde ham om det.”

Christian Jensen glæder sig også til, at Ib Kragh i 2011 bliver en del af Peugeot Sport Dealer Team DK.

”Ib er en erfaren herre. Man ved altid, hvad han står for. Han er en stabil gut, der altid har tingene i orden. Ib og jeg passer godt sammen kemimæssigt, så jeg glæder mig meget til at komme til at arbejde sammen med ham,” siger Christian Jensen. Men selv om hans vinderbil får anden chauffør, ved Danmarksmesteren fra 2009 godt, hvad han skal køre i den kommende sæson.

”Vi har allerede bestilt en ny Peugeot 207 Super 2000,” forklarer han. ”Det er den nye evolution-model, der har lidt flere hestekræfter, andre bremser og en del forbedringer, som Peugeot har lavet i de senere år. Den bliver leveret sidst i januar, men det bliver som samlesæt, så vi får travlt med at få den færdig.”

Første gang Ib Kragh og Christian Jensen skal køre i deres nye biler bliver ved første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, der indledes med Wikinger Rally i Sydslesvig i slutningen af marts.

”Vi ser meget frem til samarbejdet med Ib,” siger Jens-Ole Kristiansen, der efter at have været hans konkurrent, nu bliver hans teamchef hos Peugeot Sport Dealer Team DK.


overtager pladsen efter Christian Jensen i den Peugeot 207 Super 2000, der har vundet fem ud af ti DM-løb i de sidste to år.
(Foto: Brian Søgaard)

”Ib er en meget erfaren herre i rallysporten, og vi er overbevist om, at han vil være at finde helt fremme i kampen om Danmarksmesterskabet.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Ib Kragh
  • Søren Tøndborg
  • Peugeot Sport Dealer Team
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: