Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Ung Nordsjællænder deltager i 24-timers løb i Dubai

24H Series 
18/12/10 

24 timers racerløb er som bekendt andet og mere end det legandariske racerløb i Le Mans med deltagelse af Tom Kristensen og Jan Magnussen.
Straks efter nytår drager Kennie Frydkjær Jensen til varmere himmelstrøg, for at deltage i et af verdens største 24-timers racerløb, Dunlop 24H of Dubai.
Her skal han køre i Team Sally Racing’s Renault Clio-racer, der er stort set identisk med den Renault Clio, som Kennie har kørt danske 4-timers langdistanceløb (DEC) i, i hele 2010 – også for Team Sally Racing.
 


Kennie Frydkjær Jensen ved Team Sally Racings Ranault Clio-racer. Til løbet i Dubai er bilen bygget lidt om, så den blandt andet har større tank samt ændret, mere aero-dynamisk front.
(Foto: Vitesse Racing)

Team Sally Racing har de seneste år oparbejdet en del erfaring i deltagelse i store, internationale langdistance-løb og er forsvarende mestre i klassen fra Dubai 24H-løbet tidligere i år. Der ud over har teamet vundet klassesejre i 12-timers løb i Ungarn i både 2009 og 2010, og der er ingen tvivl om, at teamet er opsat på at føje endnu en succes til historiebogen.

Et stærkt kører set-up
Mens det er første gang at Kennie Frydkjær Jensen skal deltage i et internationalt 24-timers racerløb, kommer hans medkørere i bilen med en del erfaring:
Martin Sally, der har været medvirkende i alle Team Sally Racings sejre i Ungarn og Dubai, Peter Obel og Andreas Schrøder, der har deltaget i 12-timers løb i Ungarn samt Christian Dalusio, der tidligere har deltaget i såvel Ungarn og Dubai.

Midt i ørkenen
Det er sjette gang at der afvikles 24-timers racerløb i Dubai og løbet afvikles på den fantastiske og 5,39 kilometer lange Dubai Autodrome, der er anlagt midt i ørkenen.


Kennie Frydkjær Jensen har flere gange i den forgangne sæson vist, at han kan få det optimale ud af en Renault Clio-racer - i særdeleshed i regnvejr. Men, det bliver nok ike de evner han får bruge for ved købet i Duabi!
(Foto: Vitesse Racing)

Løbet får deltagelse af 90 teams fra verden over og størstedelen af feltet består af Porsche, Ferrari, Corvette og Aston Martin-racere, der naturligvis er betydeligt hurtigere end Sally Racings Renault Clio.

Den største udfordring for Clio-kørerne bliver da også at fastholde koncentrationen gennem hele løbet, da de konstant skal være opmærsomme på hurtigere biler, der vil overhale. I praksis kommer de næsten til at kigge mere ud af bagruden end ud af forruden – samtidig med at de skal holde fokus på deres eget racerløb!

Kennies deltagelse i 24H of Dubai-løbet er kommet på plads med økonomisk støtte fra software- og webudviklingsfirmaet AppStract, der også har været sponsor for Kennie i 2010.

Følg løbet live
24H of Dubai starter fredag den 14, januar klokken 14.00 (dansk tid) og kan følges live på løbets hjemmeside.
Her kan også findes resultater fra de frie træninger og kvalifikationen.

Løbet bliver samtidig dækket her på motorsporten.dk, der løbende vil bringe aktuelle opdateringer.

Vitesse Racing


Læs mere om:
  • Andreas Schrøder
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Martin Sally Pedersen
  • Peter Obel
  • Sally Racing
  • Dubai Autodrome
  • 14/01/11 - Dubai Autodrome - 24H Series
  •