Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Priaulx tester WRC racer

WRC 
18/12/10 

World Rally ChampionshipI sidste uge var den tidligere dobbelte World Touring Car Championship mester Andy Priaulx på besøg hos Prodrive teamet, hvor han fik lejlighed for at teste den nye BMW Mini på teamets testanlæg i Banbury.
Testen i Prodrive's Mini foregik i samarbejde med Kris Meeke, der er den første kører der er bekræfte´t til at deltage i World Rally Championship 2011 med Mini'en.
 

Mini'erne var yderst succesfulde inden for rallysporten, den gang de kom fra BMC (Austin og Morris), og nu vender de altså tilbage - nu bare under BMW navnet.
De nye World Rally Championship Mini'er er udstyret med den samme fire cylindrede 1600 cc. turbo motor som næste skal sidde i BMW racerne i World Touring Car Championship.

Andy Priaulx teste forrige uge med 1600 cc. motoren i World Touring Car Championship BMW raceren, og nu har han så også prøvet den i rally Mini'en, men han afviser dog et skifte fra banesport til rally, og betragter mere testen som 'en sjov dag' for en BMW fabrikskører!

"Det var rigtig sjovt, og det var herligt at have Kris Meeke med til at give mig lidt fiduser, og han var endda modig nok til at sidde ved siden af da jeg kørte. Det er en herlig bil, og jeg er sikker på at den nok skal få succes. Det var en fantastisk oplevelse, og jeg kan ikke takke David Richards nok for at have givet mig denne chance" - udtalte Andy Priaulx efter testen, og han fortsatte - "men inden der er nogle der jeg skifter til rally, så skal jeg lige pointerer at dette var en enkeltstående test, og at jeg slet ikke mig selv i rallysporten på mit nuværende stade i karrieren."


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Andy Priaulx
  •