Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

IndyCar Series

Penske Racing med samme bemanding i 2011

IndyCar
Series  

06/12/10 

Efter at have afsluttet nye sponsor forhandlingerne med et positivt resultat, ser Penske Racing frem til at kunne fortsætte i IinyCar Series mesterskabet i 2011 med de samme tre kørere som de deltog med i denne sæson:
Will Power, Helio Castroneves og Ryan Briscoe.
Teamet havde gennem denne sæson skiftende sponsorer på deres biler, efter at deres tidligere hovedsponsor tobaksfirmaet Phillip Morris havde trukket sig.
 

Uden at komme ind på hvem der bliver teamets nye hovedsponsor i 2011 sæsonen, udtalte teamchef Tim Cindric sig optimistisk om udsigterne for den kommende sæson:
"Vi var bekymrede for om vi skulle skære ned til kun to biler, og dermed sandsynligvis tage afsked med Ryan Briscoe, men som der ser ud nu, så kan vi fortsætte med alle tre kørere."

Et par sponsornavne blev dog afsløret, det var de to oliefirmaer Shell og Pennzoil, der i 2011 bliver hovedsponsor på Helio Castroneves' bil til Indianapolis 500 løbet.


Her ses Helio Castroneves ved den Shell V-Power-Pennzoil Ultra dekorerede IndyCar series racer som han skal køre med i Indianapolis 500 løbet.
(Foto: Penske Racing)

Tim Cindric var generelt tilfreds med 2011 sæsonen, hvor Will Power frem til de sidste løb lå til at vinde mesterskabet, men tilsidst måtte se sig slået ag Ganassi køreren Dario Franchitti på ovalbanerne.
Ligelede glippede sejren i Indianapolis 500 løbet i den afsluttende fase, alligevel betegner Tim Cindric 2010 sæsonen som en af teamets mest succesrige sæsoner.

Udover at fortsætte med de tre kørere fra denne sæson - Will Power, Helio Castroneves og Ryan Briscoe - har yderligere en kører vist interesse for at komme ind i Penske Racing teamet i 2011.
Det er den tidligere tredobbelte IndyCar Series mester Sam Hornish, der også vandt Indianapolis 500 løbet i 2006.
Sam Hornish har de sidste tre sæsoner deltaget i NASCAR Sprint Cup mesterskabet først for Penske Racing, men her har han aldrig rigtig slået igennem, derfor vil han nu gerne tilbage til IndyCar Series mesterskabet.

Tim Cindric lægger ikke skjul på at han har sagt til Sam Hornish, at han altid er velkommen tilbage i IndyCar Series teamet, og at han gerne så ham tilbage til Indianapolis 500 løbet, for han er bare god. Men omvendt syntes han at det vil være mere fornuftigt hvis Sam Hornish fortsætter i NASCAR serien.
"Hvis han vil køre Indianapolis 500 løbet, så finde vi en løsning på det" - slår Tim Cindric fast - "men eller vil vi ikke blande os i hvordan han vil fortsætte sin karriere."

Som nævnt tidligere vil de to oliefirmaer Shell og Pennzoil stå som hovedsponsor på Helio Castroneves racer i Indianapolis 500 løbet, når han skal forsøget at tage sin fjerde sejr i det traditionsrige løb.
Helio Castroneves har vunde Indianapolis løbet tre gange - i 2001, 2002 samt 2009 - og vinder han igen i 2011, bliver han den første kører der vinder dette løb fire gange.

IndyCar Series bliver ikke det eneste sted de to oliefirmaer firmaer arbejder sammen med Penske Racing, samarbejde vil også vise sig i NASCAR Sprint Cup klassen i 2011.


Kurt Busch foran sin Shell og Pennzoil sponsorerede Dodge Charger.
(Foto: Penske Racing)

I NASCAR Sprint Cup klassen vil Penske Racing's Dodge Charger med startnummer 22 på siden, der køres af Kurt Busch, også blive sponsoreret af Shell og Pennzoil.
Kurt Busch vandt NASCAR Sprint Cup mesterskabet i 2004, og han sluttede dette års mesterskab på 11. pladsen.


Hr. Nielsen

Rettelse
Henrik Fibiger Nielsen har gjort os opmærksom på at Helio Castroneves ikke bliver den første 4 dobbelte vinder af Indy500, den ære er allerede tilgået tre andre kørere:
A.J. Foyt (1961, 64, 67, 77)
Al Unser (1970-71, 78, 87)
Rick Mears (1979, 84, 88, 91)
Læs mere om:
  • Helio Castroneves
  • Ryan Briscoe
  • Sam Hornish Jr.
  • Will Power
  • Penske Racing
  •      ASETEK SIMSPORTS