Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Toyota tilbage i sportscar racing

Le Mans
Series 

03/12/10 

Toyota Motorsport GmbH har i dag meddelt at de i 2011 igen vil være at finde i international sportscar racing, hvor de i første omgang skal levere motorer til Rebellion Racing's LMP1 racere.
Toyota har tidligere været inde over sportscar racing, de deltog i 1998 og 1999 i 24-timers løbet på Le Mans med deres eget team, derudover har Toyota Motorsport GmbH stået for både Toyota's WRC rally indsats (1979 - 1999), samt deres Formel 1 deltagelse (2002 - 2009).
 

Nu er de altså tilbage i sportscar racing som officiel motorleverandør til Rebellion Racing, selvom samarbejdet mellem dem startede allerede tilbage i oktober måned, med de første testkørsler med et Lola chassis monteret med Toyota motor. Disse testkørsler fandt sted på Snetterton i England, Portimao banen i Portugal samt på den spanske bane Monteblanco.

Selv om Rebellion Racing's planer for 2011 sæsonen endnu ikke er 100% på plads, oplyser teamet at de har skrevet kontrakter med de første kørere, det drejer sig om Jean-Christophe Boullion, Neel Jani, Andrea Belicchi og Nicolas Prost til deltagelse i Le Mans Series mesterskabet, samt til 24-timers løbet på Le Mans i juni, mens det ikke vides om de også vil deltage i den nye Intercontinental Le Mans Cup.
Derudover er det oplyst at Toyota skal levere motorer til to LMP1 biler i Rebellion Racing teamet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Andrea Belicchi
  • Jean-Christophe Boullion
  • Neel Jani
  • Nicolas Prost
  • Rebellion Racing
  •