Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

En testkører siger stop

Formel 1 
04/12/10 

Luca Badoer stopper sin meget lange karriere som testkører hos Ferrari teamet. Luca Badoer er efterhånden blevet næsten 40 år og har været testkører for Ferrari siden slut 1990'erne efter en ikke særlig prangende Formel 1 karriere.
Ferrari tegnede for nylig kontrakt med Jules Bianchi som testkører og har i forvejen Marc Gene og Giancarlo Fisichella som testkørere.
 

Hvad Luca Badoer skal begive sig af med i fremtiden er endnu uvist, men fakta er at han stopper hos Ferrari teamet.

Efter en ikke særlig succesfyldt Formel 1 kariere, blev Luca Badoer hyret som testkører hos Ferrari. Og ingen anden testkører har vel kørt så mange testkilometre for et team. Statistikere har udregnet at Luca Badoer har kørt godt 130.000 test-kilometre for Ferrari teamet. Det er ca. tre gange rundt om jorden.


Luca Badoer fik 3 løb i F 60'eren
(Foto: Ferrari Media)

Luca Badoer fik et midlertidigt comeback til Formel 1 for alvor, da han i sidste sæson erstattede Felipe Massa efter hans alvorlige uheld. Det var dog ikke nogen succes for Luca Badoer, der helt klart manglede race erfaring.

Luca Badoers sidste tur i en Formel 1 racer blev kørt på Valencia banen fornylig ved et event i Valencia hvor han kørte F60 modellen rundt på banen.

Dons

Læs mere om:
  • Luca Badoer
  • Scuderia Ferrari
  •