Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Williams kontrakt til Maldonado

Formel 1 
02/12/10 

I går kunne vi præsentere den Formel 1 startopstilling som FIA indtil nu har klar, på baggrund af team tilmeldingerne. I denne liste var der mange ledige pladser på kørersiden, men nu er et en af de ledige pladser forsvundet.
AT&T Williams F1 teamet har offentliggjort at de har skrevet kontrakt med Pastor Maldonado fra Venezuela, og han bliver dermed teamkollega til brasilianeren Rubens Barrichello der allerede for et stykke tid siden fik sin kontrakt forlænget til 2011 sæsonen.
 

For den 25 årige Pastor Maldonado bliver der tale om Formel 1 debut i 2011, mens Rubens Barrichello er den Formel 1 kører der har kørt flest løb, ved finaleløbet i Abu Dhabi rundede han start nummer 305!

Men selvom Pastor Maldonado ikke kommer til teamet med Formel 1 løbs erfaring, så kommer han med stor erfaring fra blandt andet tre sæsoner i Grand Prix 2 klassen - klassen lige under Formel 1 - her vandt Pastor Maldonado i år mesterskabet, og han var samtidig den første kører i seriens historie der vandt seks løb i træk.

Pastor Maldonado har dog sideløbende med Grand Prix 2 series løbene testet i Formel 1 racere, idet han deltog i 'Young Driver' test på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi umiddelbart efter dette års finale løb. Her blev det til næsten 2000 kilometer i løbet af de fire dage som testen strakte sig over.


Pastor Maldonado testede for Histania Racing Team for på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.
(Foto: Motorsporten.dk)

Næste gang Pastor Maldonado og Rubens Barrichello skal teste bliver i februar 2011, hvor de i forbindelse med opstarten på vinter test programmen for første gang skal stifte bekendskab med den nye Williams Cosworth FW33 racer.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Pastor Maldonado
  • Hispania Racing
  • Williams F1 Team
  •