Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Christian Sørensen kåret som Årets kartingtalent 2010

KF3 
02/12/10 

Den sydvestjyske teenager – Christian Sørensen – kan kikke tilbage på en spændende 2010-sæson i karting, som har budt på masser af udfordringer rundt omkring i Europa samt konkurrencebesøg i både USA og Ægypten. Som skulderklap for en flot indsats og værdigheden som første danske kører øverst på sejrsskamlen i det tyske junior-kartingmesterskab (DJKM) blev Christian Sørensen kåret som Årets kartingtalent 2010 af Dansk Automobil Sports Union (DASU).
 

- Christian fik i 2010 et flot internationalt gennembrud i Tyskland, konstaterer far og teamchef Erik Sørensen. - Den tyske løbsserie rangerer højt blandt de europæiske kørere, og tiltrak i år junior-kørere fra 8 nationer. På sølvpladsen fulgte østrigeren: Lucas Auer og med Dennis Olsen fra Norge på tredjepladsen. Christian havde dog allerede hjemkørt DJKM-mesterskabet inden finale-løbsweekenden, hvor han sluttede af med sikre sejre i både forfinalen og i selve finalen.


Christian Sørensen blev den første dansker som vinder i det tyske junior-mesterskab.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I samarbejde med DASU blev jeg optaget i Team Danmarks talent-bruttotrup for motorsporten, supplerer Christian Sørensen. - Dette har bragt god fokus på både min fysiske og psykiske træning, og gennem 2010 deltog jeg i flere TD-samlinger. Som en vigtig konkurrence-ballast skrev jeg desuden kontrakt som fabrikskører i Karting Formula 3 (KF3) med italienske Birel Motorsport, som har base i Monza tæt ved den berømte Formel 1-bane.

I 2011 rykker Christian Sørensen op i den lidt hurtigere KF2-klasse.

I Italien kan man næsten køre karting-løb hele året. Derfor er hovedparten af de førende chassis-fabrikker etableret i Støvlelandet syd for Alperne.

- I Danmark holder vi lidt over 5 måneders udendørs-pause, fortsætter Christian Sørensen. - Det danske vejr fra november frem til marts er enten for vådt eller koldt til race, og derfor har vi ofte besøgt de italienske baner hen over vinteren.

Birel Motorsports interesse for Christian Sørensen havde baggrund i, at Varde-teenageren kørte afgørende hurtigere end norditalienernes 2009-fabrikskører ved testkørslerne af 2010-materiellet.

- I 2010 deltog jeg også i de to topserier: Winning Series Karting (WSK) Europe og WSK World, oplyser Christian Sørensen. – Alle de førende fabriksteams var repræsenteret, og jeg scorede resultater i front i det skrappe selskab.


Christian Sørensen fik overrakt Talentprisen i karting 2010 af DASU’s præsident: Carl Chr. Hansen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)


Ud over talentprisen fik Christian Sørensen også overrakt et signeret eksemplar af bogen om Jan Magnussen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)
Karting-talentprisen blev overrakt i Idrættens Hus af DASU’s præsident: Carl Chr. Hansen.
Her fik Christian Sørensen også overrakt et signeret eksemplar af den nyligt lancerede bog om Jan Magnussen, som er blandt Danmarks mest erfarne professionelle motorsports-udøver med bl.a. deltagelse i Formel 1 og Nascar.

- Drømmene er der selvfølgelig omkring at køre i formel-racere, afslutter Christian Sørensen. – Planerne for 2011 er dog oprykning til den lidt hurtigere KF2-klasseb i karting.
Vi har flere tilbud at vælge mellem, så jeg ser frem til en sæson med afvekslende og krævende konkurrence-oplevelser.

Kartingteam Christian Sørensen

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  • Kartingteam Bo & Christian Sørensen
  • Kartingteam Lars Sørensen
  •