Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Race of Champions - afgørelsen

Race of
Champions 

30/11/10 

Race of ChampionsLørdag aften blev konkurrencen Race of Nations afgjort med Team Germany som vinder for fjerde gang i træk.
Søndag aften skulle den individuelle konkurrence køres, og mange havde ventet at det nok igen ville falde ud til en af tyskernes fordel.
Konkurrenterne havde dog en anden holdning til det, så der skulle kæmpes ekstra meget for at slå tyskerne.
 

Langt største delen af tilskuerne i Esprit Arena i Düsseldorf havde håbet på tysk sejr og vel mest til Sebastian Vettel som den nye verdensmester i Formel 1. Det blev da også en yderst spændende affære der også indeholdt en del dramatik.

Det gik både godt og skidt for de nordiske deltagere. Heikki Kovalainen blev sendt ud af sit første heat, da han forulykkede med sin bil. Voldsomt så det ud, og Heikki Kovalainen og hans medpassager i bilen - hans kæreste blev sendt til undersøgelse hos lægestaben. De blev straks overført til et nærliggende sygehus, hvor det viste sig at kæresten, Catherine Hyde, har fået et mindre brud på hoften og også visse muskelskader. Heikki Kovalainen selv blev slået bevidstløs ved uheldet, men vågnede ret hurtigt op igen. Begge er indlagt til forsat observation.

Tom Kristensen derimod revancherede sig fra sit dårlige resultat lørdag aften og nåede frem til kvartfinalen, hvor han skulle møde Sebastien Loeb. Som ved deres seneste møde, var det igen Sebastien Loeb der trak sig sejrrigt ud af mødet.


Tom Kristensen gjorde meget bedre om søndagen
(Foto: Natascha Theisen)

Sebastien Loeb viste sine kvaliteter hele arrangementet igennem og nåede helt frem til finalen efter at have vundet over Heikki Kovalainen, Tom Kristensen og Andy Priaulx. Den anden finalist var noget af en overraskelse. Filipe Albuquerque som er tidligere Red Bull talentkører og som nu kører GT race nåede finalen via sejre over blandt andet Alvaro Parente og Sebastian Vettel i semifinalen, hvilket fik det store talstærke tyske publikum til at blive helt stille.


Sebastian Vettel nåede ikke finalen
(Foto: ROC)

I finalen skulle Filipe Albuquerque og Sebastien Loeb mødes. Kunne omkomlingen Filipe Albuquerque gøre det sjove ved den erfarne Sebastien Loeb? Det gik sådan at hver kører begge vandt et heat, men det var kun marginalt. Finalen blev lige nøjagtig så spændende som det kunne blive. Tæt kørsel og skiftende føringer var bestanddelene her. Det blev dog afgjort til fordel for Filipe Albuquerque, som dermed slog en af de helt store kørerprofiler.

Dons

Læs mere om:
  • Esprit Arena - Düsseldorf
  • 27/11/10 - Esprit Arena - Düsseldorf - Race of Champions
  •