Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Race of Nations - afgørelsen

Race of
Champions 

29/11/10 

Race of ChampionsSom en del af hele Race of Champions eventet, så køres der blandt andet en nationskonkurrence, dog undtaget Norden hvor det var Tom Kristensen og Heikki Kovalainen der udgjorde kørerne i Team Nordic.
Fredag blev der kørt adskillige træningssessioner i de mange forskelligartede biltyper som deltagerne skulle køre i de to dage arrangementet strakte sig over.
 

Alle deltagerne skulle køre i vidt forskellige biltyper såsom Audi R8 LMS, Porsche 911 og VW Scirocco som var nye i dette arrangement. Desuden skulle de også køre i de mere kendte RoC biler KTM X-Bow, Solution F Prototype, FJ Racecar og RX150 buggy. Hvem ville klare denne udfordring bedst?


Præsentation inden Race of Nations
(Foto: Natascha Theisen)

De erfarne RoC deltagere havde nok lettest ved at omstille sig mellem de forskellige biltyper, mens flere af de nyere deltagere måtte kæmpe lidt mere med at vænne sig til biltyperne. Alle udtrykte dog i fredagens pressekonferrence at selvom udfordringerne til tider havde været vanskelige, så var det rigtigt sjovt at prøve bilerne.

Lørdag aften blev det alvor for her skulle kørerne for første gang konkurrere mod hinanden. Fra dansk side blev det ikke den store succes for Tom Kristensen. Det var faktisk Heikki Kovalainen der sørgede for at det så hæderligt ud. Man mødte Frankrig som var repræsenteret af Alain Prost og Sebastien Loeb, som ikke havde de store problemer med at sende Team Nordic ud i den indledende gruppe.


Tom Kristensen i RoC Buggy'en
(Foto: Natascha Theisen)

Team France gik videre og nåede semifinalen hvor det blev til nederlag til Team Great Britain repræsenteret af Andy Priaulx og Jason Plato, som dermed kom i finalen. Den anden finalist Team Germany med Sebastian Vettel og Michael Schumacher i bilerne havde kørt sig til sejr over Team Benelux. Dermed blev det Team Germany og Team Great Britain der skulle kæmpe om sejren i Race of Nations.

Det mange håbede og som skete var, at finalen skulle ud i tre heats. Michael Schumacher havde først vundet over Jason Plato mens Andy Priaulx havde vundet over Sebastian Vettel i de to første heats. Dermed var stillingen uafgjort inden det afgørende heat.


Michael Schumacher sørgede for tysk sejr
(Foto: ROC)

Michael Schumacher skulle køre mod Andy Priaulx og det blev en tæt affære. Efter første omgang var Michael Schumacher 0,06 sekund foran Andy Priaulx. Tyskeren var dog den skarpeste af de to og da det ternede flag blev vinket, var han 0,6 sekund foran Andy Priaulx. Dermed vandt Team Germany Race of Nations for fjerde gang i træk.

Dons

Læs mere om:
  • Esprit Arena - Düsseldorf
  • 27/11/10 - Esprit Arena - Düsseldorf - Race of Champions
  •