Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Intercontinental Le Mans Cup

LMS og ILM Cup kalenderne præsenteret

ILM Cup 
30/11/10 

Det franske Automobile Club de l'Ouest (ACO) der er arrangør af både 24-timers løbet på Le Mans, Le Mans Series samt det nye Intercontinental Le Mans Cup præsenterede i går kalenderne for 2011 sæsonen.
Datoen for 24-timers løbet på Le Mans har været kendt længe, ligesom nogle af løbene i Intercontinental Le Mans Cup har været kendt, men nu er alt på plads, og der er lagt op til en storslået sæson.
 

24-timers løbet på Le Mans køres i weekenden den 11. og 12. juni, og som tidligere oplyst indgår løbet også i Intercontinental Le Mans Cup, hvor løber endda giver dobbelt point antal.

Le Mans Series mesterskabet strækker sig i år over seks weekender, en testweekend og fem løbsweekender, tre af disse løb indgår også i Intercontinental Le Mans Cup.
Efter de sidste par sæsoner at have været spredt ud, er samtlige Le Mans Series løb nu samlet i Europa igen, og som noget helt nyt skal klassen gæste Imola banen i Italien.
Samtlige løb i Le Mans Series mesterskabet strækker sig over 6 timer.

Intercontinental Le Mans Cup mesterskabet kommer til at strække sig over syv løbsweekender, hvor af de tre af dem har været kendt et stykke tid. Det gælder naturligvis 24-timers løbet på Le Mans, samt de to American Le Mans Series løb, 12-timers løbet på Sebring der starter sæsonen sidst i marts måned, samt Petit Le Mans på Road Atlanta i oktober.

Le Mans kalender 2011
Le Mans 24-timer (LM24), Le Mans Series (LMS) samt Intercontinental Le Mans Cup (ILM Cup)

Dato Bane Klasse
11. - 12. marts Paul Ricard LMS
Frankrig Officiel test
16. - 19. marts Sebring ILM Cup + ALMS
Amerika 12 timers løb
1. - 3. april Paul Ricard LMS
Frankrig 6 timers løb
24. april Le Mans LM24
Frankrig Officiel Le Mans test
6. til 8. maj Spa-Francorchamps LMS + ILM Cup
Belgien 6 timers løb
11. - 12. juni Le Mans LM24 + ILM Cup
Frankrig 24 timers løb
1. - 3- juli Imola LMS + ILM Cup
Italien 6 timers løb
9. - 11. september Silverstone LMS + ILM Cup
England 6 timers løb
23. - 25. september TBA LMS
Portugal 6 timers løb
30. sept. - 1. okt. Road Atlanta ILM Cup + ALMS
Amerika 1000 miles / 10 timer
TBA TBA ILM Cup
Kina 6 timers løb

For Automobile Club de l'Ouest (ACO) byder 2011 sæsonen dem på deres hidtil største løbsprogram, der strækker sig over tre kontinenter, og flere forskellige løbsformer - det bliver en stor opgave for dem.
Herudover står ACO, efter min mening, med endnu en opgave som skal tackles:
ACO har altid være dem der bestemte hvem der måtte deltage i Le Mans 24-timers løbet, ud over de der prekvalificerede sig via top placeringer i andre mesterskabet, men i år er de nødt til at lukke op for alle deltagerne i Intercontinental Le Mans Cup, og det kan derfor ende med at der bliver for mange biler til 24-timers løbet på Le Mans - hvordan mon de vil løse det problem?


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Imola
 • Le Mans
 • Paul Ricard
 • Road Atlanta
 • Sebring
 • Silverstone
 • Spa-Francorchamps
 • 19/03/11 - Sebring - ALMS
 • 12/06/11 - Le Mans - Le Mans
 •    ASETEK SIMSPORTS