Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Danmarksmesterens Peugeot 207 Super 2000 er solgt

DM Rally 
30/11/10 

Den succesfulde Peugeot-familie, der i 25 år har scoret utallige triumfer indenfor dansk rallysport, har fået sig et nyt medlem. Det er Esben Hegelund fra Hadsten mellem Århus og Randers, der i 2011 skal ud på hastighedsprøverne i et potent og velafprøvet våben. Den 37-årige østjyde har nemlig overtaget den Peugeot 207 Super 2000, som Karl-Åge Jensen i starten af november sikrede årets Danmarksmesterskab i rally med.
 

”Jeg har ikke kørt i bilen endnu, ja, jeg har heller ikke siddet i den endnu, for den er totalt adskilt og er ved at blive gjort klar til den nye sæson. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke kan vente på at komme til at prøve den,” siger Esben Hegelund.

”Jeg har det ligesom en tiårig dreng, der glæder sig til juleaften. Hvis det bliver den 24. december, at jeg får lejlighed til at prøve bilen, så skal den prøves. Så må jeg holde juleaften 25. december…”


Esben Hegelund får overdraget nøgler til årets DM-vindervogn i rally af Danmarksmesteren Karl-Åge Jensen. Bag dem ses teamchef for Peugeot Sport Dealer Team DK Jens-Ole Kristiansen og årets sølvvinder Christian Jensen bag dennes vogn.
(Foto: Tom Georgi)

Esben Hegelund fik dog forleden en forsmag på julegaven. I CC Cars’ lokaler i Ans overdrog Karl-Åge Jensen ham nemlig nøglen til vinderbilen, alt imens Esben Hegelund kunne skule på den Peugeot 207 Super 2000, som vil blive en af hans største konkurrenter i den kommende sæson. Det var nemlig det identiske eksemplar, som Christian Jensen har vundet fem af de seneste ti DM-løb med.

”For mig er der ingen tvivl om, at 2011 skal blive et læreår, hvor jeg dels skal lære bilen at kende, dels skal lære at begå mig i topklassen,” siger Esben Hegelund om den forestående udfordring. ”Jeg vil ikke have noget forventningspres, men ved DM-løbet i Bramminge kørte jeg top 10-tider på nogle prøver i min BMW, og det skal jeg altså også kunne gøre i Peugeoten.”

Da Esben Hegelund fik nøglen i hånden, slap Karl-Åge Jensen samtidig grebet i det sidste håndgribelige, der havde været med til at sikre ham sit ottende og sidste Danmarksmesterskab.

”Det var selvfølgelig lidt vemodigt, men nu har jeg for lang tid siden truffet den beslutning, at det var mit sidste løb, så det har jeg ingen problemer med,” siger den nykårede Danmarksmester. ”Til gengæld er det glædelig, at bilen bliver i Danmark, og jeg glæder mig til at følge Esbens udvikling. Jeg har tiltro til, at han nok skal levere nogle gode resultater og komme til at køre stærkere og stærkere i løbet af sæsonen. Den bil skal han nok få meget ud af.”

Det er ikke bare årets DM-vindervogn, der skal hjælpe Esben Hegelund frem på hastighedsprøverne til næste år. Esben Hegelund fik i forbindelse med overdragelsen af bilen en tilkendegivelse af, at han er velkommen til at trække på Peugeot Sport Dealer Team DK’s knowhow med bilen og rådgivning generelt.

”Jeg har ikke selv forstand på at kunne skrue på en så speciel bil, så derfor bliver jeg teknisk supporteret af teamet, helt konkret så bliver det Peugeot Dealer teamets chefmekaniker Ernst Bisgaard, som skal stå for den daglige drift af bilen. Det bliver bare supergodt,” slår Esben Hegelund fast.

”Vi ønsker Esben held og lykke med 207’eren og ser frem til at følge Esbens resultater i den,” udtaler teamchef Jens-Ole Kristiansen fra Peugeot Sport Dealer Team DK.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Karl-Åge Jensen
  • Peugeot Sport Dealer Team
  •