Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Daniel Ricciardo til Toro Rosso

Formel 1 
29/11/10 

En af de bedste kørere fra World Series of Renault får chancen hos Scuderia Toro Rosso i 2011. Daniel Ricciardo får chancen som teamets tredje kører og bliver dermed også testkører.
Testkørerne har normalt ikke meget at lave når først sæsonen er startet, men Daniel Ricciardo får visse fordele frem for flere af hans kollegaer i en tilsvarende rolle.
 

Daniel Ricciardo som så absolut har gjort sig positivt bemærket i World Series of Renault i denne sæson, har sikret sig pladsen som test- og reservekører hos Toro Rosso teamet i næste sæson.

Vejen til Formel 1 er inden for de sidste par sæsoner gået via Britisk Formel 3 og World Series of Renault. I 2009 vandt Daniel Ricciardo den britiske Formel 3 serie, og i år blev han nummer i World Series of Renault efter russeren Mikhail Aleshin som også er inde i billedet til et sæde i Formel 1.


Daniel Ricciardo
(Foto: Renault Sport Media)

Det er som regel ikke den mest lukrative rolle at være test- og reservekører hos et team i Formel 1. De fleste kilometre bliver som regel kørt inden sæsonen starter. Men Daniel Ricciardo får lov til at køre mere end de fleste. I kontrakten med Toro Rosso står der at han skal køre den første fri træning i alle Grand Prixer.

Toro Rosso teamet meddeler i forbindelse med offentliggørelsen af kontrakten med Daniel Ricciardo, at han er garanteret den første fri træning i alle Grand Prixer, og at Sebastien Buemi og Jaime Alguersuari på skift skal overlade deres bil til Daniel Ricciardo i den første fri træning.

Det giver mulighed for det første at få en masse kilometre og omgange i ryggen, men også mulighed for at arbejde tæt sammen med teamets ingeniører og mekanikere, og på den måde at gøre opmærksom på sine kvaliteter. Men det er på asfalten han skal vise at han kan præstere.

Han skal dog forsætte sit engagement i World Series of Renault sideløbende. Daniel Ricciardo har i flere sæsoner været en del af Red Bull Junior Programme, og man har derfor i flere år kunnet følge den unge australiers udvikling.

Dons

Læs mere om:
  • Daniel Ricciardo
  • Scuderia Toro Rosso
  •