Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Teenager kåret som Årets Bilsportskører

Diverse 
26/11/10 

Nicolaj Møller Madsen blev fredag kåret som Årets Bilsportskører
Med sine 17 år og 260 dage er fynboen fra Søndersø den hidtil yngste modtager af Dansk Automobil Sports Unions højeste sportslige æresbevisning.
Nicolaj Møller Madsen er samtidig den første gokartkører blandt de nu 28 vindere, og derfor blev der skrevet dansk motorsportshistorie ved dagens kåring i Idrættens Hus i Brøndby.
Ved samme lejlighed blev årets talenter indenfor bilsporten kåret, ligesom Colding Pokalen blev uddelt.
 

Nicolaj Møller Madsen vandt i juli guld ved EM i karting og senere på året tillige bronze ved VM.

Dansk karting har i 2010 oplevet sit måske største år nogensinde, og det er derfor naturligt, at sportens ypperste udøver samtidig bliver Årets Bilsportskører.
Nicolaj Møller Madsen blev fredag kåret som Årets Bilsportskører.
(Foto: DASU)


Nicolaj Møller Madsen begyndte sin aktive karriere i Søndersø Karting Klub som ti-årig, og straks fra starten viste han sit store talent, der bl.a. har vist sig ved at han to gange har vundet Dansk Super Kart for juniorer.

Men det er internationalt, han for alvor har slået sit navn fast. Foruden triumferne ved EM og VM genvandt Nicolaj Møller Madsen i 2010 sin titel som tysk mester og besatte en samlet andenplads i den prestigefyldte WSK karting-serie. Det er endvidere blevet til podiepladser ved en række store løb - senest en tredjeplads ved de åbne amerikanske mesterskaber i Las Vegas.
Nicolaj Møller Madsen Årets Bilsportskører2010.
(Foto: DASU)


Den store succes har medført stor interesse fra udenlandske formelteams, og sammen med Dansk Automobil Sports Union og Team Danmark arbejdes der på højtryk for at sikre overgangen fra karting til formelsport. Der er ingen i sporten der betvivler, at Nicolaj Møller Madsen besidder de nødvendige kvalifikationer for at nå helt til tops i bilsporten.
Nicolaj Møller Madsen Årets Bilsportskører2010.
(Foto: DASU)


Resultater 2010
Karting VM: Nr. 3
Karting EM KF2: Vinder og Europamester
World Series Karting: Nr. 2 (5 løb, 1 sejr)
Deutsche Kart Meisterschaft: Vinder - for andet år i træk. (5 løb, 3 sejre)
Winter Series Karting, Miami: Nr. 2
Winter Cup Italien: Nr. 3
Bridgestone Cup Italien: Nr. 2
Super Nationals Karting, Las Vegas: Nr. 3

Årets talenter

Dansk Automobil Sports Unions sportsudvalg udnævnte ved kåringen af Årets Bilsportskører de største talenter indenfor de respektive sportsgrene.
Årets bilsportstalenter 2010 er fra venstre: Christian Sørensen, Simon Larsen, Jonas Skaaning og Dennis Lind.
(Foto: DASU)


Årets talenter 2010 er:

Dennis Lind - asfaltbane

17-årige Dennis Lind fra Roskilde har oplevet en turbulent sæson i 2010, der kulminerede med en ren ”Askepot-historie” da han i oktober blev den tredje danske vinder af den berømte Formula Ford Festival i England – det uofficielle VM.

Som så mange andre unge talenter har Dennis Lind hele året måttet kæmpe en hård kamp for at finde penge til at køre løb. Blot fire er det blevet til, men her lykkedes det den regerende Danmarksmester at vinde to af de allerstørste internationale løb i Formel Ford, hvilket giver en fantastisk succesrate. Foruden nævnte sejr i England blev det nemlig tidligere på året også til sejr i Eurocup for klassen på den hollandske Zandvoort-bane.Jonas Skaaning – offroad

Æren som årets offroad-talent tilfalder 18-årige Jonas Skaaning fra Haslev. I sin Honda Civic har han hele året været blandt mesterskabskandidaterne i den lille rallycross-klasse Grp. N 0-1600. Til slut blev det ”kun” til en sølvmedalje, men resultatet blev nået på et så beskedent budget, at det gør ham til den oplagte vinder af titlen som årets offroad-talent.

Samtidig har Jonas Skaaning som indplaceret i Dansk Automobil Sports Unions talentudviklingsprogram vist stor vilje til at lære og har udviklet sig markant i årets løb. Fortsætter den positive udvikling, kan sjællænderen nå langt indenfor sin sport. Til dagligt er Jonas Skaaning i lære som klejnsmed.Christian Sørensen – karting

En af dansk kartings mange store talenter er 15-årige Christian Sørensen fra Varde. I 2010 fik han sit internationale gennembrud ved som første dansker at vinde det tyske juniormesterskab (Deutsche Junior Kart Meisterschaft) i kamp med flere end 50 konkurrenter.

Herudover har Christian Sørensen været med helt fremme i stort set alle store mesterskaber i årets løb. Den unge vestjyde begyndte karrieren som otteårig i Grindsted Gokart Klub og fulgte dermed i hjulsporene af storebror Bo Sørensen. Ingen af brødrene har det fra fremmede: Begge forældre havde en lang karriere i rallysporten, inden opmærksomheden blev rettet mod de talentfulde sønner.

Simon Larsen – rally

Årets rallytalent er 20-årige Simon Larsen fra Nykøbing Falster. Simon Larsen har det heller ikke fra fremmede, idet hans far John Larsen er mangeårig løbsarrangør m.m. indenfor sporten. Siden han fik kørekort, har målet været klart for mekanikerlærlingen: Han ville selv køre. I 2010 kom det store gennembrud, da Simon Larsen sammen med sin blot 16-årige codriver Nicklas Dauberg vandt DASU-mesterskabet i Grp. N 0-1600 bag rattet i en Suzuki Swift.

Som en logisk konsekvens af dette resultat er holdet udtaget til fortsat indplacering i 2011. Her skal Simon Larsen efter planen for første gang prøve kræfter i international rally. Den langsigtede målsætning er klar: en karriere som professionel rallykører.Øvrige hæderstegn

Colding Pokalen

Colding Pokalen er indstiftet af guldsmed Kim Colding og tildeles en aktiv, der med udgangspunkt i kartsporten har opnået et bemærkelsesværdigt resultat.

Colding Pokalen tildeles i 2010 Jacob Nørtoft. Den 17-årige sjællænder fra Vemmelev vandt i 2010 det åbne engelske Super One-mesterskab i karting (KF2), som den første udlænding nogensinde.

I tilgift vandt Jacob Nørtoft i foråret - som den første dansker nogensinde - klassikeren Trofeo Margutti i Italien.

I den prestigefyldte WSK karting-serie endte den talentfulde dansker på en samlet tredjeplads efter en enkelt sejr undervejs.

Succesen har medført en række spændende tilbud til Jacob Nørtoft forud for 2011-sæsonen.


Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  • Dennis Lind
  • Jonas Skaaning
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Simon Larsen
  •