Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Championship

Team Biogas med tre biler i 2011?

STCC 
28/11/10 

Hvis alt går som teamchef Tommy Kristoffersson fra Team Biogas ønsker det, bliver teamet til 2011 sæsonen udvidet fra to til tre biler i Scandinavian Touring Car Championship (STCC).
Team Biogas havde en to årig kontrakt med Volkswagen og biogas selskabet Eon, men begge kontrakter udløb med udgangen af 2010 sæsonen, og er i skrivende stund endnu ikke blevet forlænget.
 

Tommy Kristoffersson overtog ledelsen af Team Biogas op til 2010 sæsonen, og det blev teamets mest succesrige sæson.
Det blev til ialt 11 podieplaceringer, hvoraf de tre af dem var tre første pladser til Frederik Ekblom, og Team Biogas sluttede mesterskabet på 2. pladsen i team mesterskabet kun 2 point bag Volvo teamet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Tommy Kristoffersson forhandler i øjeblikket med både Volkswagen i Södertälje samt Eon i Malmö:
"Vores ambition er selvfølgelig at fortsætte. og rent spontant, ser jeg ingen grundt til at det ikke skulle ske. Jeg er overbevist om at både Eon og Volkswagen syntes at vi har gjort det godt, men der også meget politik i det" - udtaler Tommy Kristoffersson der er meget fortrøstningsfuld, for hele Team Biogas er jo til for at øge interessen for biogas som dagligdagens drivmiddel.
"Vi ligger i forhandlinger med Eon og Volkswagen, og det handler meget om hvilke fordele de ser i samarbejdet. Hvordan Eon skal markedsføre biogassen, samt om Volkswagens markedsføring af biogas bilerne."

Som nævnt er Tommy Kristoffersson meget fortrøstningsfuld, og derfor er teamet langt fremme med planerne for 2011, og går kontraktforhandlingerne i orden, bliver det til en sæson i Scandinavian Touring Car Championship. Men går planerne i vasken, er det muligt at teamet i stedet retter blikket mod langdistance løb.

Går planerne i orden, er to kørere klat til 2011 sæsonen, det er de to kørere fra i år Fredrik Ekblom og Patrik Olsson.
Fredrik Ekblom sluttede 2010 mesterskabet på på 3. pladsen, og Patrik Olsson på 6. pladsen.


Det blev til en 3. plads for Fredrik Ekblom i dette års mesterskab.
(Foto: Motorsporten.dk)

Derudover arbejder Team Biogas på at udvide teamet med en tredje bil, lykkedes det skal den høres af Tommy Kristoffersson's søn Johan kristoffersson, der i år kørte udvalgte løb sidst på sæsonen.

"Det er klart mit mål at han får en plads i teamet, men vi kigger også på alternativer, hvis ikke Team Biogas bliver en realitet i Sverige kigger vi på udlandet" - oplyser Tommy Kristoffersson - "Johan er i den alder hvor det er vigtigt at han får kørt meget, derfor forsøger vi at finde en løsning så vi kan køre med tre biler" - slutter Tommy Kristoffersson.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Fredrik Ekblom
  • Johan Kristoffersson
  • Patrik Olsson
  • Tommy Kristoffersson
  • Team Biogas
  •