Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Ny motor til Patrón Highcroft Racing

ALMS 
24/11/10 

American Le Mans SeriesTeam Patrón Highcroft Racing har sagt farvel til den gammelkendte V8 motor i deres Acura racere. Teamet får som officielt fabrikstøttet team Hondas nye V6 motor udstyret med bi-turbo.
Den første testkørsel med motoren foretog Patrón Highcroft Racing i sidste uge på Carolina Motorsports Park banen i South Carolina.
 

Efter godt syv ugers forberedelser, blandt andet med at tilpasse den nye motor i en af teamets biler, så kørte Simon Pagenaud i sidste uge den første test med den nye 2,8 liters V6 motor med dobbelt turbo. Den nye motor skal afløse den 3,4 liters V8 motor som man hidtil har anvendt.

Efter de lidt tricky besværligheder med tilpasningen, så kørte Simon Pagenaud de første omgange på Carolina Motosports Park i South Carolina. Det første han lagde mærke til var at topfarten ikke er den samme. Yderligere tests vil dog nok forbedre dette.


Patron Highcroft Racing HPD raceren - her på Sebring banen
(Foto: Motorsporten.dk)

Til gengæld udtrykte han stor begejstring over hvor let den nye motor er at håndtere. Blandt andet noterede han sig at godt nok mangler man noget i topfart i forhold til tidligere, men til gengæld er der et væsentligt højere drejningsmoment, som teamet så skal lære at udnytte fuldt ud.

Skiftet af motoren skal ses i forhold til det nye 2011 reglement, der basalt set gør LMP1 og LMP2 bilerne langsommere. I de to dage testen varede, fik teamet kørt godt 435 miles og fik samlet masser af værdifulde og nyttige data.

Dons

Læs mere om:
  • Simon Pagenaud
  • Highcroft Racing
  •      D4 Enterprise Solutions