Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Monza frygter Rom

Formel 1 
24/11/10 

Arrangørene af Italiens Grand Prix på Autodromo Nazionale Monza banen føler sig truet af et eventuelt Formel 1 gadeløb i Rom.
Enrico Ferrari der er chef på Monza banen frygter at banen på sigt kan miste rette til at afholde det årlige Italienske Grand Prix - et løb der stortset har været med på løbskalenderen sinde Formel 1 startede tilbage i begyndelsen af 1950'erne.
 

Enrico Ferrari er af den overbevisning, at bliver Italien Grand Prix rykket ned i Rom's gader, så får Monza det aldrig tilbage.

Formel 1 chefen Bernie Ecclestone er noget selvmodsigende i sin udmelding, han forsikre at Monza ikke er i fare selv om der også kommer et Formel e Grand Prix løb i Rom. Men samtidig arbejder han på at rykke Formel 1 løb fra Europa og ud til andre destinationer verden over!

"På grund af 'globaliseringen' i Formel 1 må hver nation fremover kun afholde et grand Prix løb, og da Rom er Italiens hovedstad, er jeg bange for at vi mister løbet" - tilføjer Enrico Ferrari.

Rom's borgmester Gianni Alemanno holder sig heller ikke tilbage i debatten, og der skal ikke herske tvivl om at han gerne så Italiens Grand Prix afviklet i hans by:
"Rom er verdenskendt for sin historie alle sine mindesmærker og kendt byggerier, men vi har brug for et event som Italiens Grand Prix, for at markere at vi ikke kun er historiske. Vi vil gerne skabe et moderne image, og her kan Formel 1 være en stor hjælp" - udtaler Gianni Alemanno.

Bernie Ecclestone udtaler dog i samme forbindelse:
"Vi har endnu ingen kontrakt med Rom, men lige så snart den foreligger kan de arrangere et Formel 1 løb, lad os håbe at det sker" - udtaler Bernie Ecclestone, og tilføjer -"en aftale med Rom behøver ikke være dårligt nyt for Monza. Vi afholder jo også to løb i Spanien. Lad os vente og se, det er jo stadig tidligt i processen!"

Sluttelig er der også bekymring fra Monza's borgmester Marco Mariani der udtaler:
"Politisk set er Rom stærkere end os."

Og netop det politiske spil kan blive afgørende i dette spil om hvor vidt vi fortsat skal have det traditionelle Grand Prix løb på Monza, eller om vi skal have endnu et moderne mediestunt af et gadeløb!
For i Monza er der trods stoltheden over at afholde Italiens Grand Prix i den gamle kongepark, også stor modstand mod løbet, som både støjer og forurener i parken, ligesom de mange tilskuere hvert år slider hård på omgivelserne.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Monza
  • Rom (Gadeløb)
  •